Un operari netejant una illa de contenidors de Calafell.

Pla de xoc a Calafell per acabar amb la presència de paneroles al carrer

L'Ajuntament netejarà el clavegueram i demana que no es tregui la brossa fora d'hores

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat aquest dijous 1 d'agost un pla de xoc per acabar amb la presència d'insectes com les paneroles a la via pública. Segons ha explicat l'alcalde, Ramon Ferré, a aquest mitjà, la proliferació d'aquesta mena d'insectes «és habitual els mesos de més calor, i amb el temps es van fer més resistents als tractaments que podem fer». Tot i això, des del consistori es farà una neteja a fons del clavegueram i de les illes de contenidors en els pròxims dies.

Però des del consistori avisen que, perquè el tractament sigui eficaç, també cal la implicació dels ciutadans, respectant els horaris establerts per treure els residus. «Els insectes busquen aliment, i si les bosses de brossa es deixen fora del contenidor i durant les hores de més calor, això acaba sent perjudicial», apunta el batlle. Fa unes setmanes, l'Ajuntament va donar a conèixer que havia posat 24 multes els últims mesos per deixar bosses de brossa fora dels contenidors.

Presència de rates al carrer

Des del consistori remarquen també que és necessari fer servir els serveis de recollida gratuïta de determinats residus, «ja que l'incivisme, unit a les elevades temperatures, facilita l'aparició de tota mena de plagues». Una altra de les plagues que Calafell ha tingut els últims estius ha estat de rates. L'estiu passat la situació va ser especialment preocupant, ja que la presència de rosegadors va ser especialment alta, i provenien de dos habitatges desocupats del carrer de Sant Pere.

Ramon Ferré explica que fa un temps el consistori va poder accedir a l'interior dels habitatges, en connivència amb la propietat, i va fer una actuació que n'ha minimitzat la seva presència, encara que no s'han erradicat. Ferré afegeix que les rates fan nius a la sorra «i en moltes ocasions van cap als carrers», però apunta que la presència d'aquests animals a la via pública és menor aquest any que l'estiu passat.