Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mapa de la plaça Pablo Neruda de Barcelona

La plaça de la Hispanitat de Barcelona ara es diu Pablo Neruda

El canvi de nom se celebrarà el 22 d’abril

El Ple del districte de l’Eixample de Barcelona ha aprovat el canvi de nom de la plaça de la Hispanitat, la qual rebrà el nom del poeta xilè Pablo Neruda, aquest dimarts 7 de març. Tot plegat se celebrarà en una festivitat veïnal el 22 d’abril, coincidint amb la festa major del barri de la Sagrada Família, segons ha informat el consistori.

Així doncs, l’Ajuntament de Barcelona explica que «a proposta del Districte de l’Eixample, s’ha aprovat eliminar el nom de plaça de la Hispanitat al tram de zona verda que queda situat just al mig, entre la nova zona urbanitzada de l’antic solar de Mecaplauto i els jardins ja existents a la plaça de Pablo Neruda. D’aquesta manera, tot el triangle passarà a tenir un únic nom, el del poeta xilè. Es tracta d’una petició històrica del Districte de l’Eixample i també d’una llarga reivindicació de l’associació de veïns i veïnes de la Sagrada Família. El Consell Plenari celebrat el 6 d’octubre de 2005 ja va aprovar una proposició de canvi de nom de la plaça de la Hispanitat.

Deu anys més tard, en el mateix Consell Plenari, el 8 d’octubre de 2015, el govern del districte va acceptar un prec instant a la Ponència de Nomenclàtor al canvi de nom de l’esmentada plaça. El passat 5 de juliol de 2016, en el mateix Consell Plenari, el grup d’ERC va demanar el seguiment del prec acceptat amb anterioritat. Amb aquests antecedents, el govern del Districte, i per donar compliment als acords derivats de Plenari, va elevar a la Ponència de Nomenclàtor l’ampliació de l’espai denominat com 'plaça de Pablo Neruda', contigua a la plaça de la Hispanitat, només separada pel carrer de Marina. Aprovada la proposta per Nomenclàtor, ha estat ratificada finalment pel Consell Plenari del Districte» celebrat el passat 7 de març.