Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La plantilla de Virginias segueix a l'espera de negociar l'ERO

L'empresa el va presentar fa dues setmanes | Afecta gairebé tres de cada quatre treballadors

Seu de l'empresa Virginias, ubicada al passeig de Sunyer de Reus
Seu de l'empresa Virginias, ubicada al passeig de Sunyer de Reus | Jordi Olària

 

La plantilla de Virginias segueix a l'espera de negociar l'Expedient de Regulació d'Ocupació que l'empresa va presentar fa dos divendres. Tal com el comitè d'empresa va informar a Ràdio Reus - Cadena SER i la seva presidenta, Cori Mayoral, ha explicat a TarragonaDigital, no tenen notícies de la direcció de la companyia per tal de constituir  la mesa negociadora que ha d'acabar establint quina és l'afectació final de l'ERO.

L'ERO de Virginias afecta gairebé  tres de cada quatre treballadors

La proposta d'ERO de la direcció de Virginias afecta 119 dels 162 treballadors que hi ha a les instal·lacions reusenques, gairebé un 75 %. D'aquest volum, també un 75 % superen els 50 anys i acumulen antiguitats al voltant dels 30 anys, però amb casos en què s'arriba als 40 segons expliquen des del comitè d'empresa. Les mateixes fonts apunten que les persones més grans poden mirar de prejubilar-se, però detecten el que pot ser un greu problema per als treballadors d'entre 50 i 55 anys, als quals els costaria reincorporar-se al mercat laboral.

El problema principal per reincorporar aquest perfil professional al mercat laboral és que la seva és una feina molt especialitzada de la qual n'hi ha poques empreses al territori. Aquest fet, entre altres, és el que fa que el comitè d'empresa es queixi de no haver negociat la llista de llocs de treball que se subrogaran, és a dir, que assumirà l'empresa que ha comprat la part de producció que se seguirà fent des de Reus.

Porta principal de Virginas, al passeig de Sunyer de Reus
Porta principal de Virginas, al passeig de Sunyer de Reus | Jordi Olària

 

La proposta d'ERO de Virginias

La proposta que Virginias ha fet arribar al Jutjat Mercantil contempla indemnitzar als treballadors acomiadats amb 20 dies per any treballant fins a un màxim de dotze mensualitats, unes condicions que el comitè d'empresa vol millorar. A grans trets, i sense saber encara quan es constituirà la mesa de negociació,  volen una indemnització que pugui garantir la seguretat econòmica dels treballadors de més edat.

Consideren que hi ha marge de millora, i que  l'empresa hauria de negociar convenis amb la Seguretat Social pel que fa a les prestacions d'atur i la cotització dels treballadors acomiadats. Tot plegat culminarà al mes de febrer, quan la plantilla no afectada per l'ERO passarà a treballar per Acrimont.

Les instal·lacions de Virginias, que passaran a mans d'Acrimont
Les instal·lacions de Virginias, que passaran a mans d'Acrimont | Jordi Olària

 

Dues empreses es repartiran la producció de Virginias

Virginias produeix xocolata, torró, galeta i caramel. D'aquestes quatre línies, dues les ha adquirit Acrimont, una empresa de torrons ubicada a Agramunt.  Acrimont mantindrà la producció de xocolata i torró, el qual vol elaborar, a partir del febrer, sota la DO Torró d'Agramunt. Aquesta producció es mantindrà a Reus amb les 43 persones de la plantilla que mantindran el lloc de feina.

Acrimont, a més de subrogar una quarta part de la plantilla de Virginias, ha subrogat també el contracte de lloguer de les instal·lacions del passeig de Sunyer. Les altres dues línies productives se les ha quedat Risi, una empresa madrilenya que seguirà elaborant galeta i caramel, però no a les instal·lacions reusenques.