Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'un gos agafant menjar d'una mà

Reus, una ciutat compromesa amb l’adopció d’animals

L’Ajuntament de Reus impulsa l’adopció d’animals amb una plataforma digital

L'entrada d'un animal a la llar és un esdeveniment molt gratificant, tant per l'animal com per a la persona que l'adopta. Però al mateix temps, i per tal de garantir el seu benestar, aquest nou membre de la família haurà de rebre el nostre afecte i les atencions necessàries.

Gràcies a l'impuls d'una nova eina digital per part de la regidoria deMedi Ambient de Reus, les persones que volen acollir un animal de companyia ja tenen disponible la plataforma digital de Benestar Animal de l'Ajuntament de Reus.

La plataforma és una nova eina per incrementar la recuperació i adopció d'animals abandonats, amb l'objectiu de fomentar i incrementar el nombre d'adopcions animals a la ciutat.

D'aquesta manera es facilita el procés d'adopció des de casa, ja que els usuaris poden veure les fotografies i fitxes de tots els animals que es poden adoptar, amb diversos filtres segons espècie, raça, gènere, i el centre o refugi on es troben; així com els mecanismes que cal seguir per adoptar-los degudament.

A més, aquesta  eina digital ofereix detalls sobre la normativa de tinença d'animals així com el procediment del xip i el cens; i informa de la ubicació dels espais d'higiene i esbarjo per a gossos que disposa la ciutat.

Gatets en SPAMA Gandia
Els animals adoptats es lliuraran amb microxip, desparasitats, vacunats, esterilitzats i amb la documentació | SPAMA

Des de la seva posada en marxa a mitjans d'agost, a través d'aquest portal web s'han gestionat l'adopció de set gossos, tres gats i, en aquests moments, cinc gossos més es troben en procés d'adopció.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, valora el funcionament d'aquesta plataforma que «permet treballar amb una base de dades molt més actualitzada de forma diària amb les fitxes dels animals trobats i que serveix com a primer mecanisme per facilitar la trobada i adopció».

En definitiva, aquesta eina és una aposta per tal que aquells animals sense llar, perduts o abandonats a la via pública i recollits en primera instància per la Guàrdia Urbana amb qui cal contactar, siguin degudament atesos i rebin una nova oportunitat.

L'adopció, un acte de generositat i responsabilitat

L’any 2019 es van recollir a Reus un total de 361 animals a la via pública, una xifra menor a la de l’any anterior però que cal seguir reduint. Per sort, el 72% van ser adoptats o recuperats pel seu propietari, per aquest motiu és molt important que els animals estiguin degudament xipats i censats per facilitar-ho.

Imatge d'una persona i un gos assentats
Per adoptar un animal s'haurà de ser major de divuit anys i presentar el DNI o NIE | Pixabay

Quan adoptem un company pelut hem de reflexionar prèviament i prendre consciència sobre la responsabilitat que comporta integrar-lo com a nou membre de la nostra família i llar, i valorar si realment ens en podem fer càrrec. Un cop el tinguem ja serà massa tard fer un pas enrere, i en tot cas mai hauria de ser una opció el seu abandonament, una situació del tot traumàtica en veure's desemparat.

El regidor, Daniel Rubio, remarca la importància d'adoptar i no comprar animals, i de prendre consciència de cura i responsabilitat perquè l'abandó mai sigui una opció. «Des de la regidoria volem convidar a reflexionar i a prendre consciència de la importància que té fomentar l’adopció davant la compra d’animals de companyia», afegeix.

Abans d'adoptar, medita-ho. L’abandó no ha de ser mai una opció. Un animal no és un objecte, no és un producte i no és un peluix