Una plataforma atribueix a l'Ajuntament de Barcelona una missiva amb faltes d'ortografia

Aquesta carta respon a una queixa del grup Impulso Ciudadano sobre la campanya publicitària d'Òmnium Cultural
Una plataforma es queixa d'una carta amb faltes d'ortografia de l'Ajuntament de Barcelona | Cedida

 

Una queixa per una campanya publicitària s'acaba convertint en una crítica a l'Ajuntament de Barcelona i sobre els coneixements lingüístics de l'equip d'Ada Colau. L'embolic comença amb una queixa per part d'una plataforma sobre la campanya publicitària d'Òmnium Cultural «Ho tornarem a fer» als autobusos de Barcelona i la resposta que en donen l'Ajuntament i un responsable de TMB.

 

La plataforma 'Impulso Ciudadano' publica part de la suposada carta

El conflicte parteix de la queixa que la plataforma 'Impulso Ciudadano' va fer a l'Àrea de Clients de la Direcció Executiva de Marketing de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per haver col·locat la publicitat d'Òmnium Cultural als autobusos. La plataforma, de caràcter unionista, ha publicat al seu Twitter (@Impulso_Ciudada) una imatge de part de la resposta obtinguda per TMB i el consistori de la queixa. 

 

 

Com es pot veure en la imatge, des de la Plataforma han subratllat les faltes ortogràfiques de la carta i es fa una crítica a la immersió lingüística. Afirmen que «Ada Colau té evidents problemes de lectura i escriptura, tant de comprensió per interpretar la Constitució, com per expressar-se en castellà». En la suposada carta hi ha faltes ortogràfiques de nivell bàsic, com per exemple una «i» en lloc d'una «y», paraules mal accentuades i catalanismes. 

 

La plataforma ha aprofitat aquests errors per fer una crítica generalitzada al sistema educatiu, ja que defensen una educació totalment bilingüe amb més hores d'escolarització en català. Malgrat això, no han publicat la carta completa, no es pot comprovar l'adreça de correu electrònic des de la qual s'envia ni es veu qui la signa.

 

Per tant, en cas que hagi estat enviada per TMB i l'Ajuntament de Barcelona és un clar suspens en les competències lingüístiques d'aquestes institucions. Però fins que no es confirmi si prové del consistori, el debat sobre el nivell lingüístic i educatiu que genera la suposada carta acabarà en l'oblit.

 

També et pot interessar...