Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Maqueta de la futura biblioteca de la Pobla de Montornès.

La Pobla de Montornès vol transformar les antigues escoles en una biblioteca

Han presentat dos projectes al PUOSC, un pla d'ajuts amb el qual també volen aconseguir finançament per renovar la xarxa de subministrament d'aigua

Maqueta de la futura biblioteca de la Pobla de Montornès.
Maqueta de la futura biblioteca municipal de la Pobla de Montornès, a les antigues escoles. | Cedida

El govern municipal de la Pobla de Montornès, que lidera ERC amb un pacte amb Centrats, ha posat  fil a l'agulla a un dels seus grans projectes del mandat: la transformació d'un dels edificis de les antigues escoles —el que queda en peu després de la demolició de l'altre per construir-hi el nou consultori mèdic— en biblioteca municipal.

La transformació de les antigues escoles en biblioteca, al PUOSC

En aquest sentit, des del govern han presentat  dues propostes en relació a aquesta obra al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024 (PUOSC), que atorga la Generalitat; un programa de suvbencions per a obres als municipis als quals poden acollir-se els Ajuntaments. Hi ha dues línies de subvenció: una primera per a inversions a què poden optar tots els municipis; i una segona per a «acció territorial», restringida a Ajuntaments de menys de 5.000 habitants.

Així doncs, en aquesta darrera línia, des de l'Ajuntament de la Pobla de Montornès s'ha presentat una primera proposta per a l'any 2021, consistent en executar la primera fase del projecte de reforma i adequació de l’edifici de les antigues escoles en biblioteca municipal, per un import de 82.400,31 euros. De cara a l’anualitat 2022, des del consistori poblenc es proposa executar la segona fase del projecte de reforma i adequació de l’edifici de les antigues escoles en biblioteca municipal, d’import 62.419,30 euros.

Per a l'alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios (ERC), aquest és «un projecte prioritari, el dúiem al programa electoral com un dels principals», de manera que «si no aconseguim el finançament del PUOSC, ho intentarem a través del PAM de la Diputació», segons ha dit a BaixGaiàDiari.cat. Sigui com sigui, doncs, el consistori poblenc ha fixat en la transformació de l'edifici un dels principals objectius dels propers quatre anys.

Millores també en la xarxa de subministrament d'aigua a diversos punts

En l'altra línia de subvencions, la d’inversions, l’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha presentat tres projectes: durant l’anualitat 2021 es proposa l’ampliació de la xarxa d’hidrants als nuclis del Castell de Montornès i Poblamar, amb un import de 88.736,05 euros. Durant l’anualitat 2023, la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable al carrer dels Avellaners amb un import de 76.539,35 euros; i el 2024, la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable al carrer dels Tarongers, per 84.141,55 euros.

Segons el consistori, és prioritari  «invertir en millorar la xarxa de subministrament d’aigua atès que les instal·lacions es troben obsoletes». En aquest sentit, el PUOSC és «una oportunitat per començar a iniciar arranjaments en aquells trams que es troben en pitjor estat  així com també dur a terme millores en relació a la xarxa d’hidrants existents actualment».