Una mossa d'esquadra revisa la documentació que li facilita un dels conductors que passa pel peatge de Maçanet de la Selva, el 21 de març de 2020.

Els alcaldes de la Conca d'Òdena: la població s'ha relaxat després del confinament

Ho ha explicat en roda de premsa aquest matí l'alcalde d'Igualada, Marc Castells

L'alcalde d'Igualada i portaveu dels ajuntaments de la Conca d'Òdena,  Marc Castells, ha advertit d'un «relaxament» en el confinament en els municipis que podria comportar un «augment de casos», una circumstància que provocaria un «cop moral molt fort». «Demanem un esforç més, mantenir la corresponsabilitat i la disciplina que, en poques setmanes, ens ha permès que pugui remetre l'episodi», ha reblat Castells.

Les denúncies de la policia local d'Igualada confirmen el diagnòstic dels consistoris ja que, entre divendres i dilluns, es van aixecar 41 actes i dimarts 6 més, una de les quals, a una persona que ja va ser denunciada el dia anterior. Amb tot, ha destacat que l'evolució dels ingressos a l'Hospital d'Igualada va «en la bona direcció», que el nombre de persones ateses a Urgències ha disminuït i que hi ha una «estabilitat a la baixa de les defuncions». Alhora, Castells ha remarcat l'esforç de Salut per recuperar l'activitat normal del centre.

Un impacte brutal del coronavirus a la zona

El nombre de morts als quatre municipis desconfinats de la Conca d'Òdena —Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena— han incrementat un 455% la primera setmana d'abril respecte el mateix període de l'any passat. Concretament, entre l'1 i el 7 d'abril del 2019 hi va haver 9 morts i, aquest any, enmig de la crisi sanitària per la covid-19, la xifra arriba als 50.

Els ajuntaments han insistit que les xifres fetes públiques són les dels serveis funeraris i no distingeixen entre les provocades pel coronavirus i les que responen a altres causes. Tampoc inclouen els morts a centres hospitalaris de fora de la zona. «No podem afirmar-ho, però això pot significar que l'impacte de la covid-19 és important a la zona», ha apuntat l'alcalde de la capital de l'Anoia.