IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El poble en venda del Pla de l'Estany continua esperant un comprador

L'alcalde de Vilademuls explica que el municipi de Sant Marçal de Quarantella ha rebut varies ofertes aïllades

Sant Marçal de Quarantella, en venda
Sant Marçal de Quarantella, en venda | Cedida

Segueix la incertesa a Sant Marçal de Quarantella. El poble, que fa cinc anys va quedar deshabitat, continua en venda per un preu que ronda els dos milions d'euros. Tal com informa Àlex Terés, alcalde de Vilademuls, en els últims temps s'han interessat pel municipi diversos compradors, però cap d'ells ha acabat llançant-se a la piscina.

S'ha considerat la possibilitat de construir complexos de luxe, de crear una cooperativa o fins i tot d'edificar habitatges sostenibles i ecològics, però avui dia segueix sense estar clar quin serà el futur del poble. I és que tots els possibles compradors s'han anat fent enrere per diferents motius.

 
 

Un preu desorbitat i una necessitat de regeneració imperiosa

Segons explica el 'Diari de Girona', el primer handicap que es troben els inversors és l'elevat preu de compra, que ronda els dos milions d'euros. Això només és la inversió inicial, ja que el municipi necessita una remodelació completa, a causa de l'estat en què es troben les cases després de tant temps d'inactivitat.

Un altre contratemps és que s'ha de tenir en compte l'estricta normativa a l'hora de construir, així com seguir les pautes marcades pel POUM, fet que limita encara més les possibilitats de tirar endavant un projecte d'aquesta envergadura. I és que tal com explica l'alcalde, degut a l'interès paisatgístic del qual gaudeix Sant Marçal de Quarantella «no es podria construir, per exemple, un 'macrocomplex' de xalets».

 

 

 

Mentrestant, els veïns dels municipis del voltant es pregunten amb impaciència quin serà el futur del poble. I és que el final ideal per Sant Marçal de Quarantella seria, sens dubte, la proliferació d'una població composta majoritàriament per famílies que s'impliquessin al 100% amb el municipi i dotessin de vida a aquest nucli del Pla de l'Estany.


Comentaris

envia el comentari