Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà on es poden veure dues professionals sanitàries sortint de la carpa que forma el dispositiu especial per detectar casos de covid-19 al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida, el 20 de juliol de 2020

Els 6 pobles de Catalunya on és més alt el risc de contagiar-se

Ciutadilla, Vallfogona, Tornabous, Montgai, Alcarràs i Albesa són els pobles on hi ha l'índex més alt
Pla mitjà on es poden veure dues professionals sanitàries sortint de la carpa que forma el dispositiu especial per detectar casos de covid-19 al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida, el 20 de juliol de 2020
Els pobles lleidatans presenten més risc de contagi que els altres municipis catalans | ACN

Sis pobles de Lleida estan al capdavant del risc de rebrot de Covid-19 a tota Catalunya. Si tenim en compte que ja es considera alt quan aquest supera el cent, cal assenyalar que la situació és preocupant, ja que tots estan per sobre del mil. El poble amb l'índex més alt al territori és Ciutadilla, un municipi de l'Urgell, amb El segueixen Vallfogona (1.715), Tornabous (1.258), Montgai (1.156), Alcarràs (1.104) i Albesa (1.059). L'últim d'aquesta mitja dotzena és Benifallet, a Tarragona, amb 1.699, xifra que encara és comparable amb la resta de Catalunya.

Els municipis al punt de mira

Ciutadilla va registrar fa dues setmanes tres positius en una família, amb dos asimptomàtics i un amb símptomes lleus, i tots van aïllar-se al seu domicili. La família afectada, immediatament, ho va comunicar als seus veïns, ja que alguns havien estat en contacte amb ells. Aquests es van sotmetre als tests PCR i, afortunadament, van donar negatiu. 

Paral·lelament, a Montgai, diversos joves estan aïllats de la mateixa manera després del positiu d'una jove que va tornar de vacances amb símptomes lleus d'on estava de viatge. Afortunadament, també van donar negatius.

D'altra banda, cal esmentar el risc de rebrot de Tàrrega, que ha crescut fins al 703, situant-la, així, per davant de Balaguer (608) i molt a prop de la Seu (712). L'Urgell, d'aquesta manera, ha multiplicat per sis el risc en una setmana. Es tracta, doncs, del tercer índex més alt a Catalunya, per darrere, només, de l'Alt Urgell (533,30) i de la Noguera (485,93). A més, té la taxa de contagi més gran, d'un 2,80.