Vista panoràmica del municipi de Tivissa

Els 2 pobles de Catalunya més frescos durant l'estiu per a escapar de la calor

Aquests pobles t'ajudaran a escapar de la calor aquest estiu

L'arribada de l'estiu no sempre és una bona notícia, sobretot per a aquells que no gaudeixen d'aquestes temperatures tan altes i pateixen davant de les contínues onades de calor d'aquesta època de l'any.

Cada vegada més persones opten per aprofitar les seves vacances i marxen cap als punts més freds del país. Per això avui et proposem 2 pobles de Catalunya on podràs escapar d'aquesta calor tan sufocant.

Bellver de la Cerdanya

Tot i que sovint les illes són un destí paradisíac que la gran majoria de població escull per passar les seves vacances, marxar a la muntanya també és un bon pla i farà que no passis tanta calor. En aquest cas, a Bellver de la Cerdanya la temperatura mitjana és de 19 graus al juliol, i això que es tracta d'un dels mesos més calorosos de l'any.

Foto de Bellver de la Cerdanya.
La temperatura és de 19 graus al mes de juliol. | August Lorente

Alhora, podràs visitar Talltendre, una entitat de població que es troba al mateix municipi i que compta amb una temperatura mitjana de 5'2°C. El més sorprenent de Talltendre és que el 2007 només tenia 4 habitants.

Alp

L'altre poble que has de visitar tant sí com si no aquest estiu vols fugir de la calor és Alp, a Girona. Normalment, la seva temperatura es manté sobre els 24 graus durant l'estiu, i per això molts turistes aprofiten aquesta oportunitat per practicar activitats a l'aire lliure. A més, si t'agrada la història has de saber que té molts llocs d'interès, entre ells, el conegut Dolmen de La Paborda.

Els 6 pobles més freds d'Espanya

Tanmateix, potser vols marxar més lluny aquest estiu i sortir de Catalunya. En aquest cas, a continuació, t'oferim una llista dels pobles més freds d'Espanya. A més, la majoria ofereixen activitats a l'aire lliure que et mantindran ocupat durant les teves vacances.

1. Ezcaray

Ezcaray és un municipi de la Rioja, a la regió de la Rioja Alta. Tot i que la seva població no és gaire nombrosa, amb aproximadament 2.000 habitants, la veritat és que passen l'estiu sense altes temperatures.

Pel que sembla, la seva temperatura mitjana a l'estiu és tan sols de 19 graus, una xifra molt còmoda per suportar l'estiu sense calor, però sense tenir fred. La millor data per visitar aquest poble és el 10 d'agost, ja que celebren les festes de la ciutat. Si vols fugir de la calor... no dubtis a visitar aquest poblet.

2. Griegos

A Terol trobem un dels pobles més freds d'Espanya, ja que a l'estiu la temperatura mitjana és de 18,3 graus. Com el poble anterior, és una xifra que crida molt l'atenció a aquells que no els agrada gens passar calor.

A més, fa només un any, els habitants de Griegos oferien el següent: «La possibilitat de treballar i tres mesos gratis de lloguer: Amb un lloguer de tan sols 225 euros, i restarem 50 per cada fill en edat escolar». La seva intenció era aconseguir que dues famílies es mudessin per salvar l'escola del poble.

3. Izaba

La posició d'aquest poble és estratègica, ja que a la Vall del Roncal (Navarra) és molt complicat que faci calor. Els habitants i els excursionistes d'aquest poble recomanen passejar fins a l'ermita d'Idoia. Fins i tot en els dies més calorosos, sentiràs que pots fer exercici sense sentir-te cohibit per les altes temperatures.

4. Puebla de Lillo

Aquest municipi de Castella i Lleó no arriba als 700 habitants. La temperatura mitjana a l'estiu és de 18 graus, així que és el lloc ideal si busques un ambient més fresc durant les teves vacances. Així mateix, el poble té una estació d'esquí, San Isidro, un punt de concentració molt concorregut a l'hivern.

5. Illes Cíes

Encara que sigui sorprenent, sí que és possible fugir de la calor a les illes. En aquest cas, les illes Cíes són un arxipèlag que pertany al municipi de Vigo. Té unes platges d'aigües cristal·lines i una sorra molt fina, unes opcions veritablement atractives. A més, la temperatura mitjana a l'estiu no sol superar els 14 graus.

6. Cercedilla

A la Comunitat de Madrid trobem Cercedilla, un poble de menys de 7.000 habitants. A l'estiu, les temperatures mínimes són d'11,4 graus i les màximes de 20,4 graus.

Aquest poble madrileny tan especial se sol omplir de gent de fora a l'estiu, de manera que té molta més vida de la que et podries imaginar.