Pochettino recorda la mort de Jarque: «Fes-te un cafè i veuràs com se’t passa»

L'exentrenador de l'Espanyol rememora aquells dies a la seva biografia: «Va passar pel meu costat i li va dir al doctor: 'Em dónes una aspirina o un paracetamol, em fa mal el cap’»

Mauricio Pochettino ha recordat la duríssima mort de Dani Jarque a la seva biografia
Mauricio Pochettino ha recordat la duríssima mort de Dani Jarque a la seva biografia | CatalunyaDiari.cat

 

Nou anys després de la mort de Dani Jarque, l’espanyolisme continua recordant el colpidor adeu del seu capità. El 8 d’agost de 2009, a Florència, la pericada va viure la sotragada més dura de la seva centenària història i Mauricio Pochettino, aleshores entrenador de l’Espanyol, ha recordat com va passar aquell mal tràngol.

A la seva biografia, ‘Un nou món’, l’actual entrenador del Tottenham i mite blanc-i-blau ha recordat com va ser el relat de la tragèdia: «Vam dinar i vaig dir als jugadors que anessin a fer un tomb per Florència. En Dani va passar pel meu costat i li va dir al doctor: 'Em dónes una aspirina o un paracetamol, em fa mal el cap’». En sentir aquestes paraules, doncs, Pochettino explica que li va comentar: «Fes un tomb per Florència, et prens un cafè i ja veuràs com se't passa».

Les últimes paraules de Dani Jarque, per Pochettino

Al fil de la qüestió, Pochettino acaba explicant que, sense saber-ho i amb total estupefacció, aquelles van ser les darreres paraules del ‘21’. «Em va dir que es quedava a descansar a l’hotel, que no volia anar a fer un tomb. Aquestes van ser les últimes paraules que vaig sentir d’ell», explica un Pochettino que també ha revelat com va veure que les coses no acabaven de rutllar.

L'exentrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, ha recordat la tràgica mort del capità Dani Jarque
L'exentrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, ha recordat la tràgica mort del capità Dani Jarque | CatalunyaDiari.cat

 

«Hores després em va trucar Ivan de la Peña, demanant-me que tornés a l’hotel perquè a en Jarque li passava alguna cosa», comenta Pochettino mentre diu: «Quan vam tornar els metges estaven a l’habitació intentant reanimar-lo. Van ser tres hores i mai va respondre».

El dur silenci posterior a l’avió

  

«El silenci a l'avió de tornada de Florència aquell dia feia molt de mal, era duríssim. Calia seguir, protegir el grup», explica un Pochettino en un llibre on s’obre en canal per explicar el que, segurament, és el relat més tràgic de la seva dilatada i reconeguda carrera futbolística.


Comentaris

envia el comentari