Pol Figueras, de la Selva del Camp, eliminat de l'Europeu sots 20 de bàsquet

El base ha estat eliminat a octaus de final en el partit que ha enfrontat a la selecció espanyola contra Israel

Pol Figueras, de la Selva del Camp, eliminat a quarts de final contra Israel
Pol Figueras, de la Selva del Camp, eliminat a quarts de final contra Israel | FEB

Pol Figueras ha quedat eliminat aquest migdia de l'Europeu sots 20 de bàsquet celebrat a la ciutat Alemanya de Chemnitz, després de perdre contra Israel per 75 a 98. Així doncs, el base selvatà que va començar el torneig el 14 de juliol, disputarà el darrer partit aquest pròxim diumenge. 22 de juliol, on estarà en joc la setena i la vuitena plaça del campionat.

El base de la Selva del Camp, eliminat de l'Europeu sots 20

La selecció espanyola sots 20 de bàsquet ha tingut un campionat irregular. Després d'una fase de grups, en què en alguns partits s'ha vist molt bon joc i, en altres no tant, el combinat de Luis Guil ha acabat caient als quarts de final contra Israel.

El trajecte en l'Europeu no podia començar de pitjor manera perdent contra Ucraïna, però després d'aquesta jornada, l'equip dirigit des de la pista per Pol Figueras es va imposar a França. En l'última jornada de la fase de grups, el combinat espanyol va perdre contra Croàcia, fet que els feia tenir un encreuament contra una de les seleccions que havien quedat en primera posició de grup i, en aquest cas, va ser Lituània.

Tot i no estar fent el millor joc que aquesta generació de jugadors és capaç de fer i tenir al davant una de les favorites per aconseguir el títol, Pol Figueras i la selecció van ser capaços de fer un gran partit i imposar-se a la selecció de Lituània per 70 a 75  i passar a quarts de final.

Pol Figueras té el millor mitjana d'assistències del campionat
Pol Figueras té la millor mitjana d'assistències del campionat | FIBA

En el partit de quarts de final els esperava Israel i la selecció sots 20 espanyola no ha aconseguit guanyar. El resultat final ha estat de 75 a 98 per a la selecció israelià, després d'un fluix segon quart del combinat i han acabat marxant al descans perdent de 14 punts. Tot i això, en un bon tercer quart en què han baixat dels deu puts de diferència, els de Pol Figueras no han aconseguit remuntar-ho en l'últim.

Així doncs,  el base de la Selva del Camp ha acabat la lluita per fer-se un lloc a la final i ara disputaran el pròxim partit el diumenge 22 de juliol, mentre esperen rival dels partits dels quarts de final. En aquest sentit,  els rivals poden ser França, Sèrbia, Turquia, Alemanya, Croàcia o Itàlia.

Molt bona actuació de Pol Figueras en l'Europeu

Pel que fa a l'actuació individual del base de la Selva del Camp ha estat molt bona. Pol Figueras ha disputat una mitja de 25,7 minuts per partit, en els quals ha anotat més de 7 punts en cadascun.

A més, en l'apartat que ha destacat més el base del Baix Camp ha estat en les assistències. En aquest sentit,  Pol Figueras ha repartit una mitjana de més de 7 passades de cistella per partit i, en total, han estat 37 en els cinc partits d'Europeu que ha jugat. A més, amb aquesta estadística és, ara per ara, el que millor mitjana d'assistències té en tot el que va de torneig  i en reparteix més d'una que el segon que en porta més, el turc Ömer Al.