Jordi Cañas carrega contra la consellera Laura Borràs per un tuit del 2011

L’actual titular de Cultura criticava Josep Pedrerol per una polèmica lingüística

La consellera Laura Borràs es criticada per un tuit contra Josep Pedrerol de l'any 2011
La consellera Laura Borràs es criticada per un tuit contra Josep Pedrerol de l'any 2011 | CatalunyaDiari.cat

Jordi Cañas és un habitual de les xarxes socials. L’exdiputat de Ciutadans utilitza Twitter per criticar l’independentisme o el govern de Pedro Sánchez i aprofita qualsevol excusa per fer-ho. Aquest dimarts, 20 d’octubre, la seva víctima va ser la consellera de Cultura Laura Borràs, contra qui va carregar per un tuit publicat l’any 2011.

En el tuit, concretament, Borràs criticava Josep Pedrerol —quan encara treballava al programa Punto Pelota d’Intereconomía— per una polèmica lingüística. «Espera, que ara tenim sociolingüística amb Pedrerol, tot i que avui encara està essent raonable. Avui fa de català, no d'espanyol nascut a Catalunya», escrivia l’actual consellera i també llicenciada en filologia catalana.

Jordi Cañas critica Laura Borràs a Twitter

Aquesta piulada ha arribat a mans de l’exdiputat de Ciutadans al Parlament, que l’ha aprofitat per carregar contra la consellera del govern de Quim Torra. «La ‘consellera de cultura’ diferenciant entre catalans i ‘espanyols nascuts a Catalunya’», apuntava Cañas en referència al tuit de 2011.

«La ultradreta racista i xenòfoba està al govern de la Generalitat. Una supremacia de matriu etnolingüística que és el veritable ADN del nacionalisme català. El seu nivell d’abjecció no té límits», afegia Cañas, que ha estat molt criticat per recuperar una publicació de fa set anys. De fet, cal destacar que Laura Borràs ja ha esborrat el tuit.

Cañas queda en evidència en intentar corregir Pedro Sánchez

Aquest dimarts, a més a més, Cañas també ha estat criticat per una correcció a Pedro Sánchez que no li ha sortit com esperava. El president del govern espanyol va felicitar amb un tuit al ministre de Ciència, Innovació i Universitats Pedro Duque, qui «va ser el primer espanyol a anar a l’espai», segons Sánchez.

«El primer espanyol a anar a l’espai va ser Miguel López-Alegría. De res», li va replicar Jordi Cañas, una resposta errònia que ha donat peu als crítics del polític de Ciutadans per criticar-lo. I és que, tot i que Miguel López-Alegría va nàixer a Madrid, va marxar de petit als Estats Units i va renunciar a la nacionalitat espanyola per aconseguir l’americana.


Comentaris

envia el comentari