Tres agents de la Policia Local de Granollers patrullen per un carrer del municipi del Vallès Oriental

Polèmica actuació de la Policia de Granollers amb un home estès a terra: «Escòria»

Ho ha denunciat la CUP a través de les xarxes socials, mentre que l'Ajuntament assegura que «fa dies» que es reben queixes del comportament d'aquest individu

L'Ajuntament de Granollers ha demanat un informe a la Policia Local per investigar l'actuació de dos agents del cos que van desatendre un home que estava estès a terra. Els fets van passar dilluns a la tarda quan alguns veïns van alertar la policia que un home els havia amenaçat. La patrulla que s'hi va desplaçar hauria comprovat que aquesta persona mostrava símptomes d'embriaguesa, però van marxar del lloc sense atendre'l.

Segons s'aprecia en un vídeo difós per la CUP de Granollers a través de les xarxes socials, un dels agents es va tombar cap a l'home i va dir en veu alta que «no es pot deixar escòria al mig del carrer». Els cupaires asseguren que van ser els vianants els que van avisar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va atendre l'home. El govern municipal ha dit que «fa dies» que es reben queixes del comportament d'aquest individu per aldarulls a la via pública.

La CUP denuncia tracte «denigrant i negligent»

Els cupaires denuncien que independentment de l'actitud de l'home «cap persona pot rebre aquest tracte denigrant i negligent per part d'uns agents de la policia». En aquest sentit, la CUP, a través d'un comunicat, ha exigit a l'Ajuntament de Granollers que «investigui i, si s'escau, expedienti o aparti als agents per la seva actitud». Així mateix, també han demanat que s'obri un procés «veritablement participatiu» de revisió de l'Ordenança d'Ús de l'Espai Públic i Civisme i dels protocols de la Policia Local del municipi.

D'altra banda, des del grup municipal d'ERC ha qualificat l'actuació d'"irregular" i les dues formacions coincideixen a recordar que una de les funcions de la Policia Local és ajudar la població. També s'ha posicionat Junts per Granollers, que s'ha limitat a demanar explicacions del que va succeir.