Polèmica per un local d'oci nocturn que sorteja 'abraçades de cambreres' a Calafell

Un col·lectiu feminista denuncia la campanya i l'Ajuntament ho troba «repugnant»

L'anunci d'un local d'oci de la platja de Calafell, el Coco Beach, ha generat polèmica al municipi. Es tracta de la publicitat d'una festa temàtica que el local fa aquest dissabte 7 de setembre sota el nom de 'Angeles vs Demonios. Diabólico Coco Party'. En un vídeo per promocionar la festa que s'ha penjat a les xarxes socials, des del local anuncien com a reclam que se sortejaran 'abraçades de cambreres', unes cambreres a les quals anuncien com 'celestialment sexys'

 

Crítiques de La Malva i de l'Ajuntament de Calafell

La publicitat ha aixecat les crítiques del col·lectiu feminista La Malva de Calafell, que troba «intolerable que es permeti fer publicitat sexista per atreure públic i utilitzar a les treballadores com a objectes sexuals». Davant aquesta situació, des de La Malva han anunciat accions en els pròxims dies. La reacció del col·lectiu feminista no ha estat l'única que hi ha hagut, ja que l'Ajuntament de Calafell també s'ha mostrat en contra de la publicitat.

En un comunicat, el consistori ha expressat el seu «rebuig a qualsevol campanya d’empreses locals que usi les dones, o els seus cossos, com a reclam publicitari», afegint que és «inconcebible i repugnant que un establiment ofereixi contacte físic amb les seves empleades com una mena de premi o recompensa per als clients». Des del consistori han avançat  que impulsaran una moció, que es portarà al ple de la setmana vinent, «per declarar Calafell municipi lliure de proxenetisme i de prostitució». També apunten que s'ha prohibit «la publicitat sexista o de prostitució als mitjans de comunicació municipals».

 

El local es defensa

Davant la polèmica, el local del carrer Monturiol s'ha defensat penjant un comunicat a les xarxes socials. Des de Coco Beach Calafell argumenten que es tracta d'una festa «temàtica i interactiva on se sortejaran joguines eròtiques, la venda de les quals està totalment permesa a majors de setze anys». Afegeixen que el personal del local, masculí i femení, anirà caracteritzat «d'àngels i dimonis sexys per igual», i que en cap moment han tingut intenció de «menysprear, denigrar o aprofitar-nos de les dones».

Respecte al sorteig de les abraçades, des del local admeten l'error de no posar també els cambrers, davant el qual demanen disculpes, però afegeixen que caldria que tots «ens abracéssim més i critiquéssim menys».