Micro de TV3

Polèmica pels diners invertits per TV3 en una institució que diu que Da Vinci era català

S'han emès fins a sis documentals inspirats en aquestes teories

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha invertit prop de 200.000 euros en promocionar i donar suport algunes investigacions pràctiques des de l'Institut Nova Història (INH) que, entre altres qüestions, defensa que personatges com Colón, Cervantes o Leonardo da Vinci, eren catalans.

Concretament, i segons avança 'Crónica Globlal', el cost total va ascendir a 184.280 euros. Aquesta inversió ha obligat a la corporació a donar les seves explicacions pertinents i, per aquest motiu, han explicat que la seva aposta per aquestes investigacions ve motivada per l'emissió de fins a sis documentals inspirats en aquestes teories. 

L'emissió del documental 'Desmuntant Leonardo'

D'igual forma, les cadenes de televisió catalanes han convidat a diversos investigadors i patrons de l'esmenat institut fundat per Jordi Bilbeny. Un exemple d'algunes d'aquestes emissions és la del documental 'Desmuntant Leonardo', dirigit per Pilar Montoliu, membre del patronat de l'INH. En aquesta ocasió,  la seva emissió per TV3 va tenir lloc l'any 2015, i ja llavors s'intentava demostrar la suposada identitat catalana del pintor Leonardo da Vinci.

Aquest suport de la televisió catalana no ha agradat a tothom i, de forma especial, el diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, ha denunciat a 'Crónica Global' que: «Es confirma que Catalunya Ràdio i, especialment TV3, han estat donant projecció als pseudohistoriadors de l'INH, emetent repetidament documentals que es basen en les tesis absolutament allunyades del consens científic defensades per aquest centre, tots ells pagats amb diners públics».

Una mala ratxa per a TV3

Les dues assemblees del comitè d'empresa de TV3 exigeixen millores laborals amb aturades parcials  en la programació des del passat dijous 28 de novembre fins al 18 de desembre. Primer es van començar a fer aturades de 15 minuts en els telenotícies, però aquest dimarts 10 de desembre ha afectat ‘els Matins’, de 9.00 a 9.15 hores, i la pròxima la faran dijous al ‘Polònia’, de 22.05 a 22.20 hores.

Tanmateix, els comitès d’empresa i la direcció de TV3 no estan arribant a un acord i, per tant,  els primers han decidit que la continuaran després del Nadal amb accions més severes, com per exemple fer aturades que durin diverses hores al dia o, fins i tot, un de sencer en els diversos mitjans de Televisió de Catalunya, segons ha informat ‘Metrópoli Abierta’.

 

També et poden interessar...