IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Polèmica per la decisió de l'Exèrcit amb els seus militars en ple coronavirus

L'Exèrcit prohibeix als militars tornar als seus domicilis després dels seus torns de treball

Membres de l'Exèrcit instal·lant l'hospital de campanya de Sabadell
L'Exèrcit de Terra prohibeix als seus militars tornar a casa després de la jornada de treball | Cedida

L'Exèrcit de Terra ha prohibit als militars que lluiten contra el coronavirus tornar a casa després de la jornada de treball, cosa que estava autoritzat en principi però que han canviat perquè alguns militars han estat multats amb fins a 600 euros per incomplir el decret d'alarma .

Els militars, afirma l'Associació de Tropa i Marineria Espanyola (ATME) en un comunicat denunciant aquesta decisió, han de fixar obligatòriament la seva residència habitual al lloc on estan destinats, però és freqüent que visquin en altres localitats.

Marc Domínguez, de l'associació Militars amb Futur, ha explicat a 'EFE' que complien una ordre anterior de l'Exèrcit de Terra per la qual es permetien aquests desplaçaments omplint un escrit que els signava un superior i els valia de justificant, però a alguns no els ha servit en els controls de carretera i els han multat amb 600 euros.

«No es consideren com a domicilis habituals els de residència familiar»

Després d'aquests fets, l'Exèrcit de Terra ha informat de noves mesures impartides pel Cap d'Estat Major General de l'Exèrcit, Francisco Javier Varela, adverteixen que només es permeten desplaçaments entre el lloc de residència i el de treball (si el municipi de treball ha de ser el de residència). «No es consideren com a domicilis habituals els de residència familiar o aquells als quals el personal militar es desplaçava els caps de setmana o períodes de descans», diu l'ordre.

L'ATME denuncia que ara «milers de militars es troben realitzant torns de treball de diversos dies continuats, sense horari establert, es troben amb la decisió sobtada de l'Exèrcit de prohibir els desplaçaments a un altre lloc que no sigui la residència habitual (destí) i posterior retorn».

«No pot ser que treballin en un ambient d'inseguretat jurídica»

Aquesta situació ha provocat que «els militars hagin hagut de trucar a les seves famílies per dir-los que no poden acudir a casa seva, que no poden anar a veure els seus fills i que no poden tornar al seu domicili familiar quan acaben el seu treball, com fan la resta dels ciutadans», assegura l'ATME.

Finalment, l'ATME insta el Ministeri de Defensa a què es faci càrrec d'aquestes multes i resolgui el problema, perquè «no pot ser que els militars treballin en un ambient d'inseguretat jurídica».


Comentaris

envia el comentari