Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un moment de la festa celebrada aquest dijous a la tarda al Campus Bellaterra de la UAB

Polèmica per una multitudinària festa a la UAB amb poca distància i menys mascaretes

Les imatges de la festa celebrada aquest dijous han provocat nombroses crítiques a través de les xarxes socials

Polèmica a les xarxes socials per una multitudinària festa aquest dijous al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès, en què molts dels assistents no portaven mascareta i no respectaven la distància de seguretat. L'acte, publicitat pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans com a prèvia a la vaga convocada a les universitats catalanes els pròxims 12 i 13 de maig, va començar a les tres de la tarda a la plaça Cívica de la UAB amb xerrades antifeixistes i pel compromís contra la crisi educativa. Posteriorment, hi va haver dues actuacions musicals, moment en què hi va haver la concentració més gran de persones.

Tot i que en el cartell anunciador de l'acte feia referència a l'obligatorietat de fer servir mascareta i respectar la distància de seguretat, molts dels assistens no van complir amb la normativa anti-Covid vigent. Les imatges de la multitudinària festa es van fer virals a través de les xarxes socials, amb nombroses crítiques per part de molts usuaris, entre ells estudiants de la mateixa UAB, contra els organitzadors de l'acte, així com contra la universitat per permetre la festa.

Els estudiants no han estat els únics en denunciar els fets, ja que alguns professors i investigadors del centre universitari, també hi han dit la seva a través de les xarxes socials. És el cas de Jordi Faraudo, científic de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona, que ha lamentat les imatges, preguntant a la UAB qui havia autoritzat la festa, recordant que mentrestant ell ha de fer les classes i la presentació de TFG de manera telemàtica.

Prop de 10.000 persones en el cribratge massiu de la UAB després de Setmana Santa

Entre els dies 8 i 15 d'abril, els campus de Bellaterra i de Sabadell de la UAB van ser escenari un cribratge massiu entre la comunitat universitària en què van participar un total de 9.954 persones. Segons les dades del Departament de Salut, les proves PCR per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 han donat un 0,5% de resultats positius, mentre que les proves serològiques per detectar persones que han passat ja la malaltia ha tingut un 3,6% de positivitat.

Aquesta iniciativa forma part d'un cribratge general que la Generalitat ha impulsat tots els campus de les universitats públiques catalanes. L'objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l'evolució de la transmissió en poblacions concretes.