Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Polèmica amb el nou ministre de Cultura sobre Catalunya

Les xarxes rescaten les antigues piulades de José Manuel Rodríguez Uribes

Com bé anunciàvem ahir, amb la incorporació del nou ministre de Justícia, Juan Carlos Campo,el govern presidit per Pedro Sánchez ja està complet. Aquest, tal com ho va anunciar durant el debat d'investidura el nou president, s'ha constituït amb la promesa d'abordar el diàleg amb Catalunya i posar fi a la judicialització del conflicte polític.  És per aquest motiu que ERC decidia optar per l'abstenció i acordava amb el nou govern una mesa de diàleg.

Les antigues piulades de José Manuel Rodríguez Uribes

El que no està tant clar ara és si tots els nous membres estan d'acord amb les paraules de Pedro Sánchez. Les xarxes, que ja sabem com actuen en aquests casos, han volgut rescatar algunes piulades antigues del nou ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, sobre el que pensa amb relació al procés català.

A principis de novembre de 2017, un mes després de les imatges de l'1-O i quan el procés estava en boca de tots, Rodríguez Uribes, escrivia fent referència a la gent que parlava sobre «exili, asil o presos polítics» com persones amb «ignorància» i «insensibilitat».

Sobre l'aplicació per part del govern de Mariano Rajoy del 155 com a solució al conflicte, el nou ministre, aplaudia aquesta implementació i assegurava «un 155 necessari, precís, limitat en el temps i al servei de la recuperació de l'autonomia de Catalunya. Bé!».

En un altre tuit, parlant sobre la desobediència civil, defensava que «no és un dret, però sí una honorable posició ètica i política» i explicava que això no era el que estaven fent els independentistes.

De moment, i després del revolt causat, Rodríguez Uribes encara no s'ha pronunciat al respecte sobre l'aparició d'aquestes publicacions. Potser prefereix mantenir-se al marge, o potser ens explicarà que en aquest temps ha canviat d'opinió, qui sap.

També et pot interessar...