Rei Felip VI

Polèmica visita llampec de Felip VI a Catalunya: poc menys d'un minut

Fonts de la Generalitat han negat la versió del monarca

Nova descaradura del president de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona al monarca Felip VI, en negar-se a rebre'l. 

El rei Felip VI ha arribat aquest dilluns al saló Alimentaria&Hostelco per fer la tradicional inauguració del certamen, però no ha estat rebut ni pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Els quals han evitat una vegada més el conegut com a 'besamans'. 

S'han fet una fotografia amb el rei

Aragonès, Colau i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han accedit minuts abans al recinte i sí que s'han fotografiat amb el monarca a l'interior d'Alimentaria, a la zona del Live Hotel. 

També han conversat breument amb la mediació de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín

Posteriorment, han separat els seus camins i Felip VI ha visitat 'The Alimentaria Hub' i l'estand d'Espanya al pavelló 5 de Fira Gran Via.

El monarca ha arribat amb puntualitat a les 11.30 hores acompanyat del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas i ha estat rebut per la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, entre d'altres.

També l'han saludat a l'exterior de Fira Gran Via representants dels governs de Cantàbria, la Rioja, les Balears i la Comunitat de Madrid

El rei Felip VI té previst visitar una trentena d'empreses i institucions presents a Alimentaria&Hostelco, que espera rebre fins a 100.000 visitants.

El rei Felip VI al saló alimentari
Finalment, s'han fotografiat amb el monarca. | ACN

Una visita fugaç

A les 13.30 hores, el rei Felip VI havia d'acabar el seu recorregut al saló Alimentaria&Hostel amb una visita al pavelló 1 'Lands of Spain' i passejar per diferents expositors de Catalunya. 

Ha estat en realitat una visita llampec, ja que el monarca ha arribat al pavelló i ha marxat en poc menys d'un minut després de «no ser rebut ni convidat» a passejar pels estands per cap representant de la Generalitat, segons fonts de la Casa Reial.

▶️ Un petit poble de Catalunya, escollit un dels més bonics de tot Espanya

La Generalitat de Catalunya ho nega

Fonts de la Generalitat han negat aquesta versió i han assegurat que hi havia el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, per rebre'l.