La policia alerta de les estafes de la taca i la sembra, que continuen sumant nombroses víctimes

Es tracta de dos mètodes molt simples, i els estafats acostumen a ser persones grans

Imatge d'arxiu d'una persona traient diners d'un caixer
Imatge d'arxiu d'una persona traient diners d'un caixer | cedida

Els lladres utilitzen tot tipus de tècniques per enganyar les seves víctimes, algunes fins i tot sorprenents. Un bon exemple és la tècnica del 'phishing', amb què els estafadors fan creure els estafats que han guanyat aparell electrònic molt car, com un telèfon mòbil d'última generació, i demanen les seves dades personals, suposadament per procedir amb l'enviament. Ara bé, hi ha altres tècniques més simples, però que també han sumat noves víctimes darrerament, com és el cas de la taca o la sembra. 

L'estafa de la taca

Es tracta d'un mètode molt simple, però gràcies a la gran perícia i astúcia dels infractors ha aconseguit sumar diverses víctimes. Els lladres comencen a conversar amb els estafats, generalment persones grans, a les quals informen d'una suposada taca a la roba que porten. A continuació, s'ofereixen per netejar-la, i quan aquestes accepten els infractors aprofiten el contacte físic per sostreure els seus objectes de valor o els diners en efectius que puguin portar.

La tècnica de la sembra

La segona tècnica, coneguda com la sembra, té lloc quan les víctimes acudeixen a una entitat bancària per retirar diners. Els infractors s'aproximen a persones escollides minuciosament mentre retiren efectiu, i les fan creure que se'ls han caigut diners a terra. Quan aquestes s'ajupen per recollir-los, els lladres aprofiten el moment per cancel·lar l'operació i retirar la targeta del caixer. 

Dos agents dels Mossos d'Esquadra
Dos agents dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

 

Les persones afectades, després d'un moment de confusió, creuen que la seva operació no s'ha pogut dur a terme i que l'aparell s'ha quedat les seves targetes. En aquell moment, els infractors recomanen a les seves víctimes que tornin a última hora o l'endemà per parlar amb un treballador, per poder recuperar-les. Això permet que la targeta sostreta pugui continuar operativa durant unes hores o fins i tot un dia sencer, temps suficient per realitzar extraccions de diners o pagaments. 


Comentaris

envia el comentari