Cotxe de la policia local del Vendrell.

La policia del Vendrell va posar 174 denúncies per conduir sense carnet el 2018

És la dada més preocupant d'un any en què baixen els atropellaments i els accidents

La Policia Municipal del Vendrell va posar un total de 174 denúncies l'any 2018 per conduir sense tenir carnet, la segona tipologia de delictes més alta relacionats amb el trànsit. Així ho ha afirmat l'alcalde del municipi, Martí Carnicer, després de la Junta de Seguretat Local que s'ha celebrat aquest dijous al matí a l'Ajuntament del Vendrell. Carnicer ha admès que aquesta és una xifra «força alta per un municipi de les dimensions del Vendrell».

El de conduir sense disposar del permís només va ser superat l'any passat pel de fer-ho sense tenir la ITV completament en regla. En general, les infraccions penals relacionades amb el trànsit han deixat el 2018 millors números que el 2017, però aquest nombre de denúncies relacionades amb el fet de conduir sense el carnet genera preocupació i inquietud entre els cossos de seguretat que operen a la ciutat.

Baixen en un 50% els atropellaments

Per contra, els accidents de trànsit al nucli urbà han tingut una reducció respecte al 2017, ja que han baixat un 8%. Si l'any anterior se n'havien produït 116, el 2018 la xifra va baixar fins als 107. Més notòria és la reducció dels atropellaments, que han passat dels 34 del 2017 als 17 del 2018, una baixada del 50%. El consistori va dur a terme algunes mesures per minimitzar el que era un greu problema en carrers com l'avinguda de Sant Vicenç i els voltants, i sembla que han començat a donar resultat.

Del total de delictes relacionats amb la circulació i la seguretat viària, un terç corresponen a la ingesta d'alcohol. Els morts en accident de trànsit van ser el 2018 els mateixos que el 2017, tan sols un. El cas del 2018 va ser el de la noia que va morir quan anava al sostre d'un cotxe que es va accidentar a la urbanització de l'Oasis. Pel que fa als atropellaments, també hi va haver un mort al municipi el 2018. Va ser un veí de Cunit de 86 anys que va ser atropellat quan creuava la C-31, el passat mes d'octubre.