La Policia Nacional ha llançat una advertència sobre una nova estafa que està circulant a Espanya. En aquest cas, està afectant persones desprevingudes fent-se passar per la DGT.
És un frau que, sota l'aparença d'un petit cobrament, pot acabar buidant els comptes bancaris de les víctimes. Aquest tipus d'estafa ha guanyat popularitat a causa de la seva simplicitat i efectivitat, per això és crucial estar informat i prendre mesures de precaució.
Aquesta és la nova estafa de què adverteix la Policia Nacional
A través de les xarxes socials, la Policia Nacional ha compartit un nou vídeo avisant d'un perillós estafa. Coneguda com l'“estafa dels 19 euros”, és una nova forma de suplantar la DGT.
Els delinqüents es fan passar per l'organisme enviant un SMS a les víctimes. S'hi pot llegir: "Seu electrònica. Té una multa impagada de 19 euros, que s'incrementaran en 24 hores si no rebem el pagament".
Tot i això, la Policia Nacional adverteix: "No paguis aquesta multa, és una estafa". A més, expliquen que “amb aquest missatge que suposadament t'envia la DGT, t'informen que tens una multa pendent de pagament”. Per descomptat, no és real.
"No piquis", avisen les autoritats
A continuació, la Policia adverteix que: "No contents amb l'ensurt, et diran que la quantia de la sanció s'incrementarà si no fas el pagament en 24 hores. I, és clar, et facilitaran un enllaç perquè ho puguis fer de forma immediata a través seu".
L'avís és clar: "No piquis, perquè la DGT no et notificarà mai una multa a través de correu electrònic ni de SMS. A més, sense punxes a l'enllaç et redirigirà a una pàgina web fraudulenta".
D'altra banda, afegeixen que: "La urgència per fer un pagament t'ha de fer sempre desconfiar, sigui quin sigui el pretext que s'utilitzi". "Per últim, si tens dubtes contrasta amb la font oficial, en aquest cas amb la Direcció General de Trànsit", afegeixen.
Com protegir-se d'aquesta estafa segons la policia
La Policia Nacional recomana una sèrie de mesures per evitar caure en aquest parany. En primer lloc, és fonamental desconfiar de qualsevol missatge que sol·liciti un pagament inesperat, especialment si l'import és molt baix. És important verificar l'autenticitat del missatge directament amb l'entitat suposadament emissora, utilitzant canals oficials com ara números de telèfon o correus electrònics publicats als seus llocs web.
A més, mai no s'ha de fer clic a enllaços ni proporcionar dades personals o financeres si no s'està completament segur de la legitimitat del lloc. Mantenir actualitzats els sistemes de seguretat en dispositius electrònics i utilitzar eines de protecció com antivirus i antimalware també és crucial per evitar possibles infeccions.