Tall de l'AP-7 a l'altura de Salt el 13 de novembre de 2019

La Policia cita a declarar nou persones pel tall a l'AP-7 a Salt el 12 de novembre

La decisió arriba dies després de la detenció de quatre persones relacionades amb els fets

La Policia Nacionalha citat a declarar com a mínim nou persones pel tall de l'AP-7 a Salt, al Gironès, convocat des del Tsunami Democràtic. El bloqueig de l'autopista va començar el 12 de novembre al vespre, hores després que s'acabés el tall a la frontera, i es va allargar fins l'endemà al matí. El col·lectiu d'advocats Alerta Solidària, que ho ha difós a través del Twitter, critica en una piulada que «un cop més, el Govern i Miquel Buch col·laboren amb la policia contra les manifestacions independentistes».

Aquestes citacions se sumen a les quatre detencions, també arran del mateix tall, que els Mossos van fer la setmana passada a Pineda i a Arenys de Mar (Maresme). Dijous s'ha convocat una concentració de suport als investigats davant la comissaria de la Policia Nacional a Girona.

El tall es va convocar just després de finalitzar el de la Jonquera

El tall de l'AP-7 a Salt, que va reunir centenars de manifestants, va començar el dimarts 12 de novembre al vespre. Just hores després que s'acabés el bloqueig a la frontera, també convocat pel Tsunami Democràtic arran de la sentència de l'1-O. A Salt, el tall de l'autopista va durar unes setze hores, fins l'endemà al matí. Els manifestants van fer barricades amb arbres i pedres, van escampar vidres trencats per la calçada i també van entaforar-hi ferros.

  

Els Mossos d'Esquadra els van desallotjar pels voltants de les deu del matí. I la tensió, aleshores, es va traslladar pels carrers de Salt. Aquí, un grup d'encaputxats van fer una barricada al carrer Major (amb jardineres i contenidors) i van llançar objectes contra els Mossos i la policia, que van respondre disparant bales de foam.

També et pot interessar...