La Policía Nacional adverteix de la falsa alerta a WhatsApp del «nen perdut»

Es tracta d'un missatge que alerta sobre un nou mètode de robatori

La Policía Nacional advierte de un nuevo bulo
El missatge fals que circula a través de Whatsapp | Xarxes socials

La Policia Nacional té per costum informar, mitjançant el seu perfil de Twitter, de falses alertes i estafes les xarxes socials. Per tal que els ciutadans estiguin ben informats, el cos policial ha advertit ara sobre una falsa alerta que fa temps que circula per les xarxes, especialment per l'aplicació de missatgeria WhatsApp, però que molta gent segueix creient.

Es tracta d'un avís sobre un nou mètode de robatori: un nen perdut s'apropa a la víctima amb una direcció, mentre que els lladres aprofiten per robar els diners a qui s'apropa al petit. Com assenyala el cos policial, aquesta informació no té cap tipus de credibilitat.

Sempre hem de consultar fonts oficials

En aquest sentit, la Policia Nacional assegura que no hem de donar credibilitat a aquestes cadenes de missatges i afegeix: «Diga-li a qui t'ho hagi enviat que només confiï en informació rebuda a través de fonts oficials».

Malauradament, aquest avisos son molt habituals per part dels cossos policials, però la ciutadania segueix donant credibilitat a les falses alertes i missatges fraudulents que rep al telèfon. Mitjançant el hashtag #nopiques, els organismes busquen conscienciar a la població i fer que aquests  missatges deixin de tenir continuïtat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari