Míriam Nogueras denuncia a Twitter com un agent de la Policia Nacional ha insultat una noia anglesa per parlar català

La diputada del PDeCAT al Congrés ha explicat un cas similar amb una altra noia polonesa

policia
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional.  | CatalunyaDiari.cat

La diputada del PDeCAT al Congrés, Míriam Nogueras, ha publicat un missatge al seu compte oficial de Twitter en què denuncia com un agent de la Policia Nacional insultava una noia anglesa que volia obtenir el NIE, i s'havia dirigit a l’agent en anglès i en català, ja que no sabia parlar en castellà. 

Segons explica la diputada, la noia s’ha dirigit en anglès a la persona del departament d’estrangeria d’una comissaria de la Policia Nacional i l’agent li ha contestat: «Si no me habla en espanyol no la atiendo».

Ella, com que no sabia castellà, ho prova en català, que sí que el parla. És llavors quan el funcionari li diu: «Usted és una nacionalista de mierda». Unes paraules que han provocat que, segons Nogueras, la noia marxés plorant i sense obtenir NIE.

S'encara amb una altra noia per no ser espanyola

No obstant això, la cosa no ha quedat aquí. Segons Nogueras, després de la noia anglesa li tocava el torn a una noia polonesa que també anava a buscar el NIE per fer pràctiques a una empresa via Erasmus.  

L’agent li demana el seu DNI. Així doncs, la noia li entrega el document d’identitat polonès, anomenat Karta Pubytu. No obstant això, i davant la sorpresa de tots, el policia no reconeix el document i li etziba «qué es esto?».

«Los estudiantes extranjeros no pueden trabajar en España», li respon el policia a la noia. Ell li contesta: «Señor, son prácticas universitarias que gestions la misma universidad...». Però l’agent no ho deixa aquí i continua, sentenciant la conversa amb un «si no les gustan las leyes españolas, Puerta».

Finalment, la diputada del PDECat s'ha volgut dirigir als agents de la Policia Nacional, als quals espera que se’ls caigui la cara de vergonya. «Espero que els impresentables que van maltractar a aquestes persones llegeixin aquest tuit, passin la vergonya que haurien de passar i entenguin que sense respecte, empatia i solidaritat un Estat no és digne».


Comentaris

envia el comentari