rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La policia de Platja d'Aro avisa els pares dels menors que beuen al carrer

El cos busca conscienciar els joves i per això recorren a la figura dels pares enviant-los cartes o bé fent-los anar a comissaria
Agents de la Policia de Platja d'Aro | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Local de Platja d’Aro està decidida a combatre el ‘botellón’ entre menors. El cos policial de la localitat del Baix Empordà ha interposat un total de 32 denúncies en només tres setmanes i tots aquells denunciats per la policia s’han vist obligats a pagar una multa que oscil·la entre els 150 i els 300 euros.

 

La iniciativa principal, però, rau en què dos agents es passegen pel municipi durant les nits d’estiu i quan multen un menor que beu alcohol a la via pública, fan anar els pares d’aquest a la comissaria per parlar amb ells. En cas que no sigui possible, el sotsinspector de la Policia Local de Platja d’Aro relata que els envien una carta a casa perquè aquests casos els preocupen «molt».

 

Els pares dels menors que beuen, a comissaria

Els casos dels menors enxampats bevent a la via pública, la policia ha optat per prendre mesures dràstiques i evitar el consum d’alcohol entre menors. En aquest sentit, en cas que els policies de Platja d’Aro trobin un menor bevent alcohol, tot plegat quedarà amb quelcom més que una simple multa.

 

Els agents també es posaran en contacte amb les seves famílies per informar-los i, a la mesura que sigui possible, perquè aquests es personin a comissaria per recollir al menor multat per beure al carrer. «Fem venir els pares a comissaria i els expliquem què ha passat; i en cas que això no sigui possible, els enviem una carta a casa seva», ha relatat David Puertas. 

 

La ingesta d'alcohol entre joves preocupa «molt» a la Policia Local de Platja d'Aro | CatalunyaDiari.cat

 

 

La policia busca acabar amb el consum entre menors

La Policia Local de la localitat empordanesa busca tallar de socarrel amb un problema que s’ha prolongat al llarg dels darrers estius. És per això, doncs, que la seva tasca passa per conscienciar els menors.

 

Sota aquesta mateixa premissa, en cas que la situació persisteixi, la Policia Local també ha anunciat que es posarà en contacte amb els serveis socials de l'Ajuntament.  «Això passa quan detectem que el consum no és ocasional sinó periòdic», diu el sotsinspector.