Imatge de diversos vehicles de la Policia Local de Viladecans davant la comissaria

Els policies locals de Catalunya es vacunaran amb la resta de cossos de seguretat

El sindicat CSIF valora positivament l'anunci i recorda que els agents desenvolupen una tasca professional «d'alt risc»

La Generalitat de Catalunya inclourà els agents de les policies locals de Catalunya en el grup de vacunació dels cossos essencials. El Departament d'Interior ho ha comunicat aquest dilluns a la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) Catalunya, després que el sindicat ho sol·licités el mes passat en considerar que aquest sector estava «especialment exposat» per la seva tasca en primera línia.

En aquest sentit, el sindicat també ha recordat que en molts casos la feina dels agents d'aquests cossos de seguretat es concreta «en actuacions domiciliàries», així com en la «via pública», en contacte amb persones que podrien estar contagiades de coronavirus. «Desenvolupen una tasca professional d'alt risc», insisteix CSIF Catalunya en un comunicat.

La subdirectora de general de Coordinació de Policia de Catalunya, Begoña Curto, en una carta enviada al sindicat, ha manifestat que una vegada finalitzi la vacunació dels usuaris en residències, així com els sanitaris i els grans dependents que viuen en domicilis particulars, «està previst iniciar la dels membres dels col·lectius essencials, entre els quals s'inclou als membres de les policies locals».

CSIF es felicita per la ràpida aprovació

El sindicat ha recordat que el Ministeri de l'Interior va publicar una instrucció en la qual s'establia que s'inclogués a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i Forces Armades, com a grups prioritaris, en la següent etapa de vacunació contra la Covid-19, tot i que sense incloure les policies locals. Llavors, des de CSIF es va denunciar que no s'inclogués aquests cossos de manera immediata, sol·licitant a la Generalitat que realitzés «els tràmits pertinents» per a fer-ho factible.

Per tot això des del sindicat valoren positivament l'anunci i esperen que es tradueixi «en els canvis normatius necessaris» per a la seva ràpida aprovació. En principi, la segona fase del procés de vacunació a Espanya es preveu que comenci durant el mes de març.