Imatge del Port de Barcelona amb molts creuers

El Port de Barcelona contraataca: l’ajuntament «manipula» les dades de CO2

En un comunicat, el Port assegura que genera 315.000 tones de CO2 a l’any, lluny dels 5,3 milions de tones que afirmava el consistori

Guerra oberta entre el Port de Barcelona i l’ajuntament de la capital catalana per la contaminació. Després de les recents declaracions del consistori assegurant que la infraestructura genera 5,3 milions de tones de CO2 a l’any, el Port ha acusat l’ajuntament en un comunicat de «manipulació» de les dades, assegurant que les seves emissions són moltes menys de les fetes públiques, en concret 3150.000 tones de CO2 anuals. 

En aquest sentit, la institució afirma que l’ajuntament atribueix al Port totes les emissions que generen en un any els vaixells que en algun moment passen per Barcelona. D’aquesta manera, les dades que facilita la instal·lació es basen en la contaminació que emeten els vaixells mentre estan aturats a la ciutat, calculades en 215.000 tones de CO2 a l’any. 

Si a això se li sumen les 80.000 tones de consum elèctric i les 20.000 generades per l’activitat a l’interior, la suma de tot plegat és de 315.000 tones de CO2 a l’any, cosa que representaria el 8% de la contaminació anual de Barcelona, segons les dades facilitades pel Port.

Demanen la rectificació de l’ajuntament

Un cop facilitades aquestes dades, el Port també demana a l’ajuntament que rectifiqui aquestes dades, assegurant que les quantitats publicades per l’ajuntament «posen en qüestió una activitat que genera 41.000 llocs de treball i l’1,7% del PIB de Catalunya».

Per la seva banda, el Port ha posat en relleu el «compromís ferm» amb la sostenibilitat, assegurant que ja està en marxa un projecte que afavoreix el transport ferroviari i el transport marítim de curta durada. A més, s’ha fixat reduir un 50% les emissions produïdes a la instal·lació de cara a l’any 2030.

També et pot interessar:  Tot el que has de saber sobre les restriccions de la Zona de Baixes Emissions