Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del Port de Tarragona

El Port de Tarragona finalitza les obres de millora de les vies de tren al Moll de Castella

Les feines han durat dos mesos i mig amb un pressupost total de poc més de 120.000 euros

El Port de Tarragona ha finalitzat les obres del Moll de Castella després de dos mesos i mig de feina i amb un pressupost total de 120.662,66 euros. L’increment del tràfic ferroviari de cereals a les instal·lacions del moll, precisament, va dur el Port a millorar la infraestructura, dotant de paviment de formigó una de les vies situades al costat del riu Francolí. Així, s’han millorat les condicions d’operativa ferroviària «i la seguretat en les maniobres de formació i emissió de composicions ferroviàries», ha explicat l’Autoritat Portuària.

Feina per fases i mínima afectació

Aquests treballs s’han realitzat per fases per tal d’evitar interrompre l’operativa portuària en un punt d’alta densitat en el tràfic de productes agroalimentaris. Cada dijous, una vegada confirmada la disponibilitat de la via, arrencava el condicionament de la zona a formigonar. Els divendres es feia la formigonada i l’endemà, dissabte, es retiraven els diferents elements constructius emprats durant les jornades anteriors. Amb això, cada tram formigonat quedava finalitzat i lliure d’obstacles perquè la via quedés operativa, abans del dilluns següent a les 6.00 hores.

Aquest pla, detalla el Port, tenia previstes sis fases d’execució i dues setmanes per a treballs previs, més dues setmanes més per a tasques finals. En total, el termini d’execució del projecte ha estat de dos mesos i mig, comptats a partir del començament de les obres.