El Port de Tarragona ha tancat la segona connexió terrestre entre el dic de Llevant i els caixons del moll de Balears, de manera que ja es pot accedir per terra al nou moll per ambdós extrems, a l’espera de l’inici del dragatge. La nova connexió permetrà dur a terme les tasques de cimentació de manera més àgil, mentre es construeix l'extradossat amb pedraplè a la part posterior i la draga Ardenza realitza els treballs auxiliars des del mar per omplir els onze caixons instal·lats.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
En la següent fase s’omplirà l’interior del moll amb material dragat de la zona situada entre els molls de Cantàbria i Andalusia, una operació que permetrà mantenir grans calats a les dues infraestructures. A més, s’han instal·lat els tubs que facilitaran la sortida de l’aigua i de la fauna que es troba a l’interior del moll, per la qual cosa els animals que actualment són a dins dels caixons, els dics trencaones i el dic de Llevant no hi quedaran atrapats.
El Port de Tarragona està estudiant convertir el moll de Balears en sostenible amb l’ús de connexions elèctriques per donar servei als equipaments auxiliars que hi atraquen, reduint la contaminació gràcies a l’estalvi de combustible. El nou moll té una longitud de 460 metres i una línia d’atracament de 700 metres, que permetrà duplicar el nombre de creuers atracats de manera simultània i, a més, poder acollir els creuers més grans del món.