'Viure als ports de l'antiguitat' és el títol del cinquè congrés internacional d'Arqueologia i Món Antic Tarraco Biennal que tindrà lloc a Tarragona el mes de novembre de l'any vinent. Les relacions comercials, la fiscalitat i la petjada que van deixar els ports en el desenvolupament de ciutats de l'Imperi Romà com Tarraco són alguns dels temes que hi abordaran els experts. Una oportunitat, segons els organitzadors, per «apropar el patrimoni marítim als tarragonins».
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
L'anunci l'ha fet el coordinador de Tarraco Biennal i professor de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo, en la presentació del llibre de les actes del quart congrés i la setena reunió d'Arqueologia Cristiana Hispànica que es van celebrar l'any passat a Tarragona. El llibre publica 51 articles de 97 autors provinents d'una vintena d'universitats europees i diverses institucions.
Últimes aportacions científiques sobre monuments de Tarraco
Són 500 pàgines que expliquen les últimes aportacions científiques d'investigacions en monuments de Tarraco com Centcelles, l'Amfiteatre o la Necròpolis paleocristiana, però també d'altres províncies d'Hispània. Segons Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic i coorganitzador del congrés, les actes i la trobada científica del 2018 «posen Tarragona al mapa del cristianisme paleocristià, revaloren l'arqueologia d'aquest període i suposen una transferència de coneixement important a la població».
S'han editat mig miler d'exemplars del llibre que seran repartits per universitats i centres especialitzats. La publicació està dedicada a mossèn Joan Serra Vilaró, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort.
Tarraco Biennal funciona des de fa vuit anys a través d'un comitè científic, on estan representades totes les institucions i entitats de la ciutat que treballen en l'àmbit de l'arqueologia.