Imatge d'un tècnic del SEM prenent la temperatura a una persona migrant a Lleida en el marc del dispositiu per detectar casos de covid-19 entre els temporers que dormen al carrer

Posen en règim d'aïllament fins a 75 temporers de Lleida i voltants

Es troben repartits en diferents equipaments de la demarcació

Fins a 75 temporers es troben en règim d’aïllament a l’hotel Rambla de Lleida, a la casa de colònies La Manreana de Juneda  i als albergs habilitats d’Alcarràs, Seròs i Soses. Segons avança El Segre, 48 es troben en els dos primers equipaments i 30 han donat positiu  en la prova de coronavirus. Tota la resta són persones que han estat en contacte amb els infectats i s’han de quedar en quarantena  per evitar la propagació del virus.

Entre els  positius confirmats n’hi ha quatre que eren a l’alberg d’Alcarràs des de fa catorze dies com a prevenció després d’estar en contacte amb un temporer contagiat. L’alcalde del municipi, Manel Ezquerra, va indicar que esperaven donar l’alta als treballadors però finalment van donar positiu i han estat traslladats a La Manreana.

Torra sobre els brots a Lleida i la Franja: «Estem preparats per prendre qualsevol decisió»

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reconegut estar «preocupat» pels brots de coronavirus  de la Franja i de Lleida. Tot i que de moment no es prendrà cap mesura més enllà de les recomanacions d'evitar els moviments no imprescindibles a les comarques afectades, el president ha dit que estan preparats per prendre «qualsevol decisió». «No ens tremolarà el pols», ha afegit, perquè «el Govern posa per davant la salut de les persones».

Durant la seva visita d'aquest divendres a Lleida, Torra ha dit que vol estar «sobre el terreny» per seguir l'evolució dels rebrots  i ha afegit que estaran pendents de les conseqüències que pugui tenir la revetlla de Sant Joan amb la possible aparició de nous contagis els pròxims dies.

Per una altra banda, el president de la Generalitat s'ha reunit aquest al migdia al Departament de Salut de Lleida amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i la gerent de la Regió Sanitària Lleida i responsables d'atenció primària. Torra ha insistit en la necessitat de  guardar les distàncies i portar la mascareta  i ha recordat que «el virus segueix entre nosaltres». «Estem seguint minut a minut el que està passant durant perquè la represa significa que hem de viure amb aquest punt de risc», ha afegit.