La vaga general del 7 al 21 de febrer, posposada

La Intersindical-CSC canvia el dia de la vaga al 21 de febrer per «garantir un major èxit» de la convocatòria

La Intersindical-CSC posposa la vaga del dia 7 i la convoca el dijous 21 de febrer | CEDIDA

La Intersindical-CSC ha posposat la vaga general del dijous 7 de febrer al dijous 21 d’aquest mateix mes. En un comunicat d’aquest dimarts, el sindicat republicà ha explicat que «posposa» la protesta per «garantir un major èxit» de la convocatòria i una «mobilització massiva». En el comunicat difós a través de Twitter es diu que s’ajorna la protesta, en un principi data pels dies 5, 6 i 7 de febrer, per aconseguir que l’aturada «s’insereixi en un context de mobilitzacions per tots els drets i lliberts».

La Intersindical-CSC s’ha mostrat «satisfeta» de la resposta de la gent a la convocatòria i ha justificat el canvi de dia al·legant que «recollim la demanda de part de l’afiliació, de seccions sindicals i d’agents socials». En un principi, el sindicat va convocar vaga els dies 5, 6 i 7 de febrer però finalment, dels tres dies esmentats, només es va mantenir la convocatòria de l’últim dia previst. Ha estat precisament aquesta última convocatòria la que s’ha desconvocat per tornar a convocar-la el dijous 21, quan el judici de l’1-O ja haurà començat.

Un dels motius de celebració de la vaga és el judici contra els presos polítics | Cedida

Els arguments que motiven la vaga

El sindicat minoritari va justificar l'aturada, convocada cinc dies abans de l'inici del judici dels dirigents independentistes al Tribunal Suprem, per denunciar un context de «vulneració de drets democràtics» i va assegurar que els motius de la convocatòria eren laborals.

Des de la Intersindical-CSC es va recalcar que la convocatòria de vaga s'havia formalitzat la primera setmana de febrer, coincidint expressament amb l'inici del judici, però, segons van indicar des del sindicat, també es complien set anys de l'aprovació de la reforma laboral del PP, que el govern de Pedro Sánchez «ara es nega a derogar».

Entre les reivindicacions plantejades per la Intersindical-CSC, com arguments que motiven la vaga, està exigir la «derogació completa» de la reforma laboral de 2012 o un augment del salari mínim català interprofessional de 1.200 euros mensuals, la plena igualtat de gènere als centres de treball i l'avanç cap a un model de funció pública «de qualitat i amb condicions laborals dignes». Es preveu que la convocatòria duri tot el dia. 


Comentaris

envia el comentari