La insòlita imatge del centenar d'estornells morts estesos a la carretera C-31b a Tarragona ha generat nombrosos dubtes sobre la possible causa de la seva mort. L'accident va tenir lloc molt a prop del Polígon Químic Sud de Tarragona, així que les primeres sospites van apuntar directament a les empreses químiques que operen en aquesta zona. Les hipòtesis sobre un possible núvol tòxic que hauria pogut matar el centenar d'ocells agafaven força, però ahir no es va registrar cap fuita química.
Just després de l'accident, els Agents Rurals van desplaçar-se fins al lloc dels fets per agafar mostres dels estornells morts. En veure que els cadàvers dels ocells estaven localitzats en una zona concreta, i no n'hi havia més als voltants, descartava la hipòtesi de la contaminació química i s'obria l'opció d'un possible atropellament d'un vehicle. Un grup d'estornells que volaven a baixa altura podrien haver calculat malament una maniobra, acabant impactant contra un camió o un cotxe.
Un cas similar al mateix lloc el 2002, amb estornells electrocutats
Els Agents Rurals han explicat aquest dilluns a TarragonaDigital que la hipòtesi que pren més força, però, és la de l'electrocució. De fet, asseguren que després d'analitzar el terreny i els indicis, han trobat un cas molt similar que va passar al mateix lloc l'any 2002, també amb estornells, que van morir electrocutats. Expliquen que els estornells volen tan junts que es poden passar el corrent elèctric els uns als altres. De moment, estan esperant els resultats de la necròpsia, que s'està fent al Centre de Fauna de Torreferrussa, per poder determinar les causes de la mort dels ocells, on n'han portat set exemplars.