Un operari tapiant un edifici de Coma-ruga.

El PP no vol que el Baix Penedès es converteixi en «un paradís pels ocupes»

El president comarcal del partit es reuneix amb veïns de Santa Oliva

El Partit Popular (PP) del Baix Penedès ha emès un comunicat en el qual mostra la seva preocupació per l'actual situació de les ocupacions d'habitatges a la comarca. Després dels casos que s'han viscut les últimes setmanes a Coma-ruga, així com els que hi va haver a principis d'any a Calafell, des del PP afirmen que cal evitar que «el Baix Penedès es converteixi en un paradís pels ocupes», en paraules del president comarcal, Jero Merino.

Converses amb veïns de Santa Oliva

Merino ha fet aquestes consideracions després d'una reunió mantinguda amb veïns de Santa Oliva, on s'han tractat aspectes com el mercat municipal, la neteja viària, els serveis a la infància, les ocupacions d'habitatges i la seguretat. A més a més, el president local del partit, Paco Ripoll, ha demanat agilitat al consistori per l'activitat del mercat dels dissabtes.

Pel que fa a les ocupacions, des del PP del Baix Penedès creuen que cal impulsar polítiques encaminades a reforçar el delicte d'usurpació d'habitatges, modificar el codi penal per lluitar «contra les màfies de l'ocupació», i agilitzar els procediments penals per «facilitar el desnonament de l’habitatge ocupat». També aposten per reforçar els mitjans disponibles per a les comunitats de propietaris «per millorar la convivència veïnal i combatre les conductes incíviques».