El president del PPC Alejandro Fernández

El PP demana destituir Quim Torra via 155 o per una moció de censura

«La destitució de Torra és una condició necessària i urgent», ha explicat el cap del files del PP català, Alejandro Fernández

L’aureola d’un nou 155 torna a sobrevolar l’escena política catalana. Si la crispació política ja era un punt a favor per a tots els que volien intervenir el Parlament, ara el fet que Quim Torra optés per fer un pas més enllà i parlés de la via eslovena ja ha encès definitivament totes les alarmes.

I el PP, en aquest sentit, és un dels actors principals d’aquesta escena. El màxim responsable popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ha explicat que veu «absolutament imprescindible» destituir el president de la Generalitat, Quim Torra.  «La destitució de Torra és una condició necessària i urgent, però no suficient», ha comentat el mateix Fernández al fil de la primera demanda.

La destitució de Torra, «necessària i urgent»

La via més eficaç, doncs, és una nova instauració del 155. Fernández, que ha comentat que considera que el punt és un «instrument democràtic» que s’ha d'utilitzar si és necessari, també ha volgut carregar durament contra Quim Torra per haver parlat sense embuts sobre el controvertit cas de la independència eslovena.

Quim Torra, en roda de premsa a la Generalitat de Catalunya
El PP demana un nou 155 i la destitució d'urgent del president de la Generalitat, Quim Torra | CatalunyaDiari.cat

«Quan Torra parla de buscar un nou moment que posi en escac l'Estat busca una insurrecció col·lectiva.  Acaba pensant que estem als Balcans a principis dels 90 i que Espanya és una dictadura. Això cal arreglar-ho ja», ha comentat un Fernández que ha volgut afegir: «Tinguem-ho clar, la via eslovena no és cap broma».

Sánchez, també contra Torra

El president del govern espanyolPedro Sánchez, ha optat per fer un pas més enllà al Congrés i comparar l’independentisme amb el Brexit.

El cap de l’executiu espanyol, que ha al·legat que els dos moviments són similars i contraris al projecte comú d’Europa, ha explicat que donarà una resposta «ferma però serena, proporcional però contundent» tots aquells que es proposin dur a terme una «nova vulneració de l’ordre constitucional i estatutari».