Participants a la festa de Sant Pollín

El Prat de Llobregat emula els 'encierros' dels Sanfermines amb la festa del Sant Pollín

La Colla de Diables del Prat de Llobregat organitza des d'aquest dijous fins diumenge una iniciativa que parodia els sanfermines de Pamplona pensada sobretot per als nens

La Colla de Diables del Prat de Llobregat organitza des d'aquest dijous fins diumenge la novena edició de la Festa del Sant Pollín, una iniciativa que parodia els Sanfermines de Pamplona amb tots els elements d'aquesta festa, inclosos els 'encierros', però pensada sobretot per als nens. La Festa del Sant Pollín dona sortida aquest dijous amb el txupinazo a la plaça de Joan Salvat Papasseit i l'inici d'una Ruta de Pintxos en la qual participen una vintena de restauradors locals. Durant la nit d'aquest divendres tindrà lloc el pregó a càrrec del publicista i 'youtuber' local Rush Smith i un tancament amb una bèstia de foc pels carrers del municipi, que es repetirà dissabte al migdia.

El tancament està protagonitzat pel 'Pollastre', la bèstia de foc de la Colla de Diables, davant de la qual corren nens i adults acompanyats amb la camisa blanca i el mocador vermell típics dels Sanfermines. La iniciativa, que va sorgir com una idea de la Colla de Diables perquè els nens poguessin participar de les seves activitats sense por a acostar-se a una bèstia de foc, ha anat guanyant popularitat i ja existeixen diverses penyes locals creades per participar en els 'encierros' del Sant Pollín.