Els sindicats arriben a un preacord sobre l'ERO d'Aumar que afecta 136 treballadors de les autopistes

Els afectats rebran la indemnització màxima establerta en aquests casos

Un peatge de l'AP-7, en una imatge d'arxiu
Un peatge de l'AP-7, en una imatge d'arxiu | ACN

Els sindicatsUGT i USO han arribat a un preacord amb la direcció d'AUMAR per l'ERO presentat amb la finalització de la concessió de les autopistes AP-7 i AP-4 i que afectarà inicialment 136 treballadors. L'acord estableix que tots els afectats rebran la indemnització màxima establerta per acomiadament improcedent, que s'abonarà l'assegurança mèdica durant els 12 mesos següents a l'extinció del contracte i que es mantindran les primes d'AUMAR per al nucli familiar del treballador que ho vulgui. A més, es mantindrà dins del conveni especial els treballadors a partir dels 55 anys fins als 63 i els majors de 59 l'empresa els pagarà les quotes del conveni especial fins als 64.

El preacord també inclou un pla de recol·locació de nou mesos per als afectats i una desena de recol·locacions creades ad hoc. Ara, els treballadors hauran de ratificar aquest preacord en assemblees que se celebraran entre el proper dilluns i dimarts.

CCOO no subscriu el preacord

Pel que fa al sindicat CCOO, no han subscrit l'acord per desavinences en el seu contingut. Segons fonts del sindicat, els aspectes recollits en el document ja són obligacions establertes per llei o per conveni i lamenten que no s'hagi respectat l'adscripció voluntària, també prevista en el conveni del sector.

Així mateix, qüestionen que no es «donin garanties jurídiques» als treballadors que no estan inclosos a l'ERO ni subrogats i que, en definitiva, no s'hagi adoptat cap mesura per reduir els acomiadaments.

La filial d'Abertis va anunciar a finals d'octubre un ERO que havia d'afectar 140 treballadors de l'AP-7 (Hospitalet de l'Infant - Alacant) i l'AP-4 (Sevilla - Cadis) que s'aplicarà abans de la finalització de la concessió d'aquestes dues autopistes el 31 de desembre. Les vies d'alta capacitat compten amb 300 treballadors, 140 dels quals es dediquen a fer funcionar els peatges.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari