Muntatge amb Francesc Mauri i un mapa de temperatures a Catalunya

Francesc Mauri avisa: el dia que les temperatures baixaran amb més ganes a Catalunya

El temps estable es mantindrà tant dissabte com diumenge, amb un lleuger descens dels termòmetres, que es notarà més de cara a dilluns

Si durant aquesta setmana el temps no ha donat gaires sorpreses, la mateixa tònica es manté per al cap de setmana. Segons el meteoròleg Francesc Mauri, el que queda d'aquest divendres es mantindrà el “temps estable”. L'única cosa a destacar són les boires a la plana de Lleida i en punts del litoral.

Uns núvols baixos que, pel que sembla, començarien a perdre força dissabte, i "potser marxen del tot diumenge" en algunes zones. Pel que fa a l'estat del cel, Mauri avança un dissabte assolellat a la major part de Catalunya. Diumenge, això sí, s'esperen cels més tapats a la Costa Brava.

Francesc Mauri confirma una baixada de temperatures més pronunciada el dilluns

Pel que fa a les temperatures, Francesc Mauri assenyala que els termòmetres es "desinflen" una mica. Però no ens hem de confiar, perquè no s'espera que faci fred, sinó tot el contrari. Les temperatures continuaran estant "per sobre del que és habitual per a l'època".

Això sí, dilluns és quan s'espera un descens més gran dels termòmetres. "Baixaria d'una manera més decidida", assegura Mauri, comparant-ho amb la lleugera baixada de dissabte i diumenge. De totes maneres, no parlarem d'una volta de l'hivern, sinó de temperatures més frenades.

Dissabte de cel clar a la major part de Catalunya

Segons la predicció del Meteocat, dissabte els cels es mantindran clars o poc ennuvolats a la major part del país. Al mateix temps, i com passa els últims dies, a la vall de l'Ebre i en punts de la costa els núvols baixos tornaran a fer acte de presència. El mateix passarà a les comarques de Ponent, on les boires podrien ser persistents durant tota la jornada.

Mapa de símbols del Meteocat per al dissabte, 27 de gener de 2024
Previsió del Meteocat per dissabte al matí | Meteocat

Les temperatures mínimes i màximes seran lleugerament més baixes, especialment a les cotes altes i mitjanes del Pirineu, i en punts del litoral. La visibilitat serà bona a la major part del Principat, excepte en aquelles zones on hi hagi boira.

Mapa de símbols del Meteocat per dissabte a la tarda
Previsió del Meteocat per al dissabte a la tarda | Meteocat

El diumenge les boires aniran perdent força

Diumenge, especialment durant la primera meitat del dia, el cel serà una mica més ennuvolat que la jornada anterior. Al litoral i al prelitoral tornaran a aparèixer les boires, que s'aniran desfent amb el pas de les hores. Passarà el mateix en punts de la vall de l'Ebre i de Ponent.

Mapa de símbols del Meteocat per al diumenge al matí
Previsió del Meteocat per al diumenge al matí | Meteocat

Sobre les temperatures mínimes, el Meteocat espera que sigui lleugerament més alta a l'oest i similars o una mica més baixes a la resta. Les màximes, això sí, seran més baixes en general, excepte a les comarques de Ponent.

Mapa de símbols del Meteocat per a la tarda del diumenge
Previsió del Meteocat per al diumenge a la tarda | Meteocat

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats catalanes

LOCALITATDISSABTEDIUMENGE
BarcelonaMàx. 14
Mín. 11
Màx. 14
Mín. 11
FigueresMàx. 18
Mín. 6
Màx. 13
Mín. 6
GironaMàx. 20
Mín. 3
Màx. 13
Mín. 5
LleidaMàx. 11
Mín. 3
Màx. 17
Mín. 3
ManresaMàx. 20
Mín. 2
Màx. 16
Mín. 6
PuigcerdàMàx. 17
Mín. 2
Màx. 15
Mín. 3
ReusMàx. 15
Mín. 6
Màx. 14
Mín. 9
SabadellMàx. 18
Mín. 9
Màx. 13
Mín. 8
TarragonaMàx. 16
Mín. 6
Màx. 14
Mín. 11
TàrregaMàx. 15
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 7
TerrassaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 14
Mín. 8
TortosaMàx. 19
Mín. 9
Màx. 14
Mín. 9
VicMàx. 20
Mín. 2
Màx. 15
Mín. 4
Vielha i MijaranMàx. 23
Mín. 6
Màx. 22
Mín. 7