Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una parella estirada en un llit amb un gos.

20 preguntes íntimes per a conèixer millor la teva parella

Si sents que no coneixes bé la teva parella, aquestes preguntes íntimes t'ajudaran

L'àmbit sentimental és probablement un dels que més preocupacions genera en l'ésser humà. La nostra habilitat per a socialitzar ens ha dut a la necessitat de buscar una parella amb qui sentim un grau suficient de complicitat i afinitat.

Aquesta atracció sorgeix per determinats processos químics que tenen lloc en el nostre cervell i que es duen a terme quan estem amb la persona que ens agrada.

Quan coneixem una persona per primera vegada que ens agrada, sentim curiositat per saber més coses sobre diferents aspectes de la seva vida. En el pla emocional, això té lloc de la mateixa manera: abans i durant les relacions que establim en aquest nivell, volem conèixer amb més intimitat a qui hem triat com a company/a sentimental.

La base de tota relació

Com podem aconseguir-ho? La resposta és senzilla: desenvolupant i promovent una comunicació bidireccional, animant-nos a establir una dinàmica de diàleg sense embuts basada en el respecte i la igualtat.

Tot i que és veritat que aquest no és l'únic ingredient necessari per a garantir l'èxit en les nostres relacions, això ens assegura que totes dues parts busquem una cosa similar.

Foto d'una parella amb les mans agafades.
La base de qualsevol relació és la comunicació bidireccional. | Pxfuel


En funció de la nostra inquietud per esbrinar més de la nostra parella, podem preguntar-li diferents qüestions sobre la seva personalitat, les seves aficions o, per què no, sobre les seves preferències sexuals, com és de passional a l'hora d'intimar o la seva predisposició per a noves experiències.

Abans de continuar, animem a tothom que llegeixi aquestes línies a deixar enrere molts tabús pel que fa al sexe perquè, encara que no ho sembli, continua existint un estigma social molt poderós i molts encara no han aconseguit desprendre's d'això.

Què pots preguntar-li a la teva parella?

Des d'aquí proposem una bateria de preguntes per aconseguir una major intimitat amb la teva parella. Si bé no fa falta dedicar-se a bombardejar al nostre interlocutor amb totes les preguntes (de fet, pots seguir l'ordre que vulguis, saltar-te les que no t'importin o deixar-ne algunes per un altre moment), ni sostreure-li informació de la qual no vulgui parlar.

Tenint en compte que, com hem comentat, som partidaris de normalitzar qualsevol tema de conversa, no neguem el fet que això hagi de fer-se amb un cert tacte i de forma gradual. Així, és molt important la comprensió i el respecte.


Per a despertar la libido a una persona no només cal centrar-se en l'aspecte sexual (si bé sí que és necessari), sinó que convé combinar-ho amb preguntes personals que revelin altres coses de la persona que tens davant. Pots anar jugant amb això en funció de diferents aspectes.

Imatge d'una parella agafant-se de les mans
S'ha de normalitzar qualsevol tema de conversa. | Getty Images

1. Quina importància té per a tu el físic?

Mentre que algunes persones es focalitzen en l'afecte que reben, la intel·ligència o el nivell cultural, altres persones prefereixen l'atractiu físic per sobre d'altres característiques.

Quan estem coneixent a algú, convé ser honestos amb un mateix i amb aquesta persona per a esclarir aquest punt com més aviat millor i així no contribuir a crear malentesos.

2. Consideres que es poden tenir relacions íntimes amb moltes persones?

Una de les qüestions que poden resultar més polèmiques. De fet, hi ha moltes persones que no entenen que el seu company o companya hagi tingut diferents relacions abans d'estar amb ells.

De totes maneres, es recomana estar familiaritzat amb el grau de conservadorisme o liberalisme de l'altra persona, tot i que sempre sense prejutjar ni estigmatitzar, si ens plantegem mantenir una relació a llarg termini.
 

3. Com valores el sexe en la parella?

D'aquesta manera determines el pes que té el sexe en la teva relació per a l'altra persona.

Tot i que molta gent té por de rebre una resposta com «amb prou feines li dono importància» o «valoro més altres coses» (veritablement el sexe no és la base, però és una cosa a tenir en compte), alguns se sorprenen per a bé quan es topen amb algú sexualment actiu com ells.
 

4. Quins creus que són els quatre adjectius que millor et descriuen?

Així podràs assabentar-te de quina forma es percep a si mateixa i, a més, veurà quina imatge transmet.
 

5. Canviaries alguna cosa de tu i per què?

Durant la nostra existència, vivim experiències que no sempre desitgem que ens hagin passat i que ens afecten en certa manera. Aquí s'intenta obrir una via comunicativa que ens permeti expressar el nostre descontentament i el nostre desig de reconvertir-lo en un assoliment.

Una parella feliç amb la posta de sol al darrere.
Hem de poder expressar les nostres pors dins de la parella. | Cedida

6. Quins tres aspectes de la meva personalitat són els que més valores?

Molt útil per a detectar què és el que prioritza de tu i a què li dona més importància. Aquesta incògnita la poden plantejar tan parelles que estiguin començant com les que tenen un llarg recorregut. Mai està de més saber de quina forma ens veuen.
 

7. T'atreviries a explicar-me una mala experiència?

Quan abans hem esmentat el diàleg com a base, no era cap mentida. Aquesta pregunta contribueix a crear un clima de confiança que fa més fort el nostre vincle, a més d'ajudar-nos a familiaritzar-nos amb diferents facetes de l'altra persona, d'acord amb allò que ens expliqui.

Si et creus capaç, pots incitar a la teva parella que narri alguna de tipus sexual, ja que no sempre és fàcil parlar d'elles, però és molt alliberador.
 

8. Què milloraries de la nostra relació?

No tinguis por d'admetre que pugui haver-hi problemes en la teva relació. Quan et planteges això, demostres humilitat, voluntat per al canvi i ganes que la cosa vagi per bon camí.
 

9. Què creus que alimenta l'erotisme?

Encara que hi hagi qui s'obstini a no veure-ho, l'erotisme és una faceta que cal mantenir viva si es pretén tenir un cert grau de compenetració, així que no la perdis de vista i no tinguis por a afrontar-ho.

Imatge d'una parella dormint junts a un llit
L'erotisme és una faceta que cal mantenir viva. | Getty Images
 

10. Tens alguna fantasia que t'atreveixis a compartir?

Admetem-ho: tots les tenim. Es tracta d'esbrinar si desprenem la suficient confiança a l'altra part perquè ens les expliqui i de si ens sentim de la mateixa forma per fer el mateix si ens suggereixen que també ens sincerem.
 

11. De quina forma arribes a l'èxtasi?

Una pregunta sense embuts: què és el que més li excita en els moments d'intimitat? La seva resposta et pot donar pistes sobre postures o 'maniobres' a realitzar (crec que ens entenem) que puguin fer-li esclatar de plaer quan en el futur aneu al llit.
 

12. Què opines de les infidelitats? T'han traït o has estat traït alguna vegada?

Potser es tracta d'una de les preguntes la resposta de la qual més discussions pot provocar en la parella. Però que ningú s'espanti: si intueixes que generarà més conflictes que beneficis, fes-la en un altre moment.

No obstant això, mai està de més conèixer el punt de vista de la teva parella pel que fa a les infidelitats i fins a quin límit és capaç de tolerar-les. Però que tampoc li serveixi d'excusa a ningú per a cometre una!
 

13. Què penses de tenir fills? Tindries fills amb mi?

Aquest és un terreny delicat, particularment, si ja tenim una edat i busquem l'estabilitat amb aquesta persona. Més que res perquè arriba un punt en què esmentar aquest dubte s'allunya de la mera hipòtesi i es planteja com una possibilitat de futur.

Foto d'una família feliç.
És important saber si la persona amb qui estem vol formar una família o no. | Canva


Desgraciadament, moltes parelles se separen perquè no comparteixen aquest objectiu. Per a uns altres, en canvi, pot suposar l'impuls que els feia falta per a decidir-se a formalitzar una família.

14. Et sembla bé que tingui amistats del sexe oposat?

Continuem amb preguntes que a vegades costa respondre. I és que aquí es pot veure si estem amb algú gelós o no. Com a l'apartat dels fills, hi ha parelles que no toleren que el seu company/a mantingui amistats de l'altre sexe i hi veuen intencions sexuals ocultes, la majoria de vegades sense fonaments.

Sigui com sigui, si la seva resposta és negativa, mai consentis que els seus prejudicis t'allunyin d'aquelles persones que consideres importants en la teva vida. Parelles pot haver-hi moltes, però amics, ben pocs.

15. Què t'excita?

Una forma gens subtil i molt efectiva per a entendre com has d'enfocar els preliminars.
 

16. Quantes vegades a la setmana t'agrada fer l'amor?

Això et proporcionarà uns indicis amb els quals podràs calcular fins a quin punt has de contenir-te i deixar-ho per a una altra ocasió.
 

17. Què és el que més t'agrada fer i que et facin al llit?

A vegades els clixés i els tòpics compleixen una funció social, per molt gastats que estiguin. Aquest cas és un d'ells: per molt que hagis sentit aquesta frase, no deixa de ser útil. Explora les maneres de gaudir que als dos us excitin.

Foto d'una parella abraçant-se.
Respondre a aquestes preguntes t'ajudarà a conèixer millor la teva parella en molts àmbits. | Canva
 

18. Com reaccionaries si et trobes a la teva parella donant-se plaer?

No tothom reaccionaria igual davant aquesta situació: mentre que a alguns no els hi agradaria gens, per a uns altres pot ser l'excusa perfecta per a una sessió de sexe espontani.
 

19. Com t'agrada el sexe?

Necessites indagar en les preferències que el teu cònjuge per a satisfer-lo quan us fiqueu al llit. Li interessa el sexe dur?, prefereix una opció més tendra?, o totes dues coses? No tinguis objeccions ni per preguntar ni per sentir alguna cosa que pugui no agradar-te: aquesta ha de ser l'empenta que et motivi a millorar.
 

20. T'agradaria provar coses noves a les teves relacions sexuals?

Vegem fins a on som capaços d'arribar i si estem disposats a ampliar fronteres per a no estancar-nos en la rutina i fer del sexe una cosa que valgui la pena experimentar. O marquem uns certs límits que preferim no traspassar. Sigui com sigui, parleu-ho!
 

Un últim comentari

Ja has vist com pots aprofundir en l'àmbit més eròtic i personal. Ara et convidem que seleccions i facis servir aquelles que consideris més oportunes o que més t'inquietin.

Això sí, compte amb com les facis: no és una sala d'interrogatori, has de respectar els temps (tant de la teva parella com de les circumstàncies) i mai has de forçar un tema de conversa. I no te n'oblidis: les relacions són cosa de dues persones, així que la teva parella també hauria de preguntar-te.

(*) Aquesta notícia s’ha traduït originalment del castellà de la pàgina ‘CarácterUrbano’.