100.000 euros canvien la vida d'una catalana que estava al límit

Un cop de sort ha fet que la Sílvia Solís passés d'haver de recórrer als Serveis Socials a oblidar-se dels deutes i muntar el seu propi negoci

La Sílvia guanyava 400 euros al mes i no podia mantenir els seus dos fills   | CCMA

Sílvia Solís era una víctima més de la crisi econòmica. Fa 5 anys, la Sílvia treballava a un forn de pa a mitja jornada, on cobrava 400 euros. Amb aquest sou havia de pagar el lloguer, les factures de llum i aigua i el menjar pels seus dos fills, un encara amb bolquers. Però un cop de sort i les seves ganes de tirar endavant van fer que li canviés la vida radicalment.

Depenia dels Serveis Socials

Aquesta veïna de Ciutat Meridiana, com molts altres afectats per la crisi econòmica, va sortir a algun telenotícies del país per explicar la seva història. Segons ha informat TV3, la seva situació era un clar reflex d'aquells treballadors més desafortunats que, tot i tenir un sou cada mes, havien de recórrer als Serveis Locals i al Banc dels Aliments per poder mantenir la seva família. 

Molts veïns del barri li deien a la Sílvia que deixés de treballar, que amb el subsidi cobraria el mateix que estava guanyant al forn de pa però que d'aquesta manera podria estar més temps amb els seus dos fills. Però la Sílvia necessitava fer-se valdre, no volia deixar la feina per una simple raó, la seva dignitat: «Si tens una feina, encara que cobris menys, crec que l'has d'aprofitar per tu mateix, per sentir-te que vals o que estàs actiu. I també ho has de fer pels nens, perquè si els nens et veuen tot el dia al sofà...», explicava.

La Sílvia havia d'acudir als Serveis Socials tot i treballar per poder tenir menjar cada mes | Banc dels Aliments

 

Li va tocar un premi de 100.000 euros

Però la vida li va canviar radicalment el dia que va decidir provar sort amb un joc d'atzar: «Era el primer cop que jugava i m'ha canviat la vida», deia. Li van tocar 100.000 euros, una suma que li va ser suficient per pagar els deutes que tenia i per encetar el que seria la seva nova vida, començant per allò que més desitjava: comprar-se un pis. A la Sílvia li era igual la localització o els metres que tenia. Només necessitava un sostre on viure amb els seus dos fills.

Després de comprar el pis, es va quedar sense ni un euro del premi. Però sense deutes, es va sentir forta per llogar un local i demanar un préstec per fer-hi obres i convertir-lo en el que avui és el seu negoci i dia a dia: Espai Solís, un bar per als més necessitats que porta el seu cognom. La Sílvia matina i treballa 14 hores cada dia, però ara, per fi, pot dir que és feliç.


Comentaris

envia el comentari