Un nou mètode d'anàlisi que avalua amb més precisió en risc de patir infarts i patologies cardiovasculars a través de les lipoproteïnes de colesterol HDL i LDL. Aquesta és la patent que ha inventat la física reusenca Núria Amigó i que li ha obert les portes del Premi a la Innovació 2019 de la Fundación Alberto Elzaburu aquesta setmana, un guardó que s'adreça als joves investigadors de tot l'Estat de menys de 40 anys.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Amigó és llicenciada en física per la Universitat de Barcelona, doctora en enginyeria biomèdica per la Rovira i Virgili i cofundadora de l'empresa Biosfer Teslab, una companyia nascuda entre els braços de la URV i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) que proporciona serveis analítics de primera per tal d'estudiar tota alteració del metabolisme i, per tant, oferir des de la recerca millores pràctiques per a la salut de les persones. La invenció del mètode premiat aquesta setmana n'és un exemple.
La física reusenca Núria Amigó guanya un prestigiós premi d'innovació a Madrid
El mètode d'Amigó permet identificar les lipoproteïnes analitzades i caracteritzar-les per intensitat, amplada, coeficient de difusió i desplaçaments químics, a fi de desxifrar el grau de risc de patir infarts o altres malalties cardiovasculars de forma precisa. El premi està valorat en 6.000 euros i, segons ha celebrat l'IISPV, «posa en valor la intensa tasca d'investigació» que es realitza arreu del territori.
També et pot interessar
Investigadors tarragonins revolucionen el diagnòstic del càncer de pròstata