Coronavirus 2020

Preocupació a Cornellà per un augment clar dels contagis de coronavirus

Consistori i Salut creen una comissió per fer seguiment dels nous casos i consensuar les mesures a aplicar

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha demanat a la població que extremi les mesures de seguretat després de detectar un lleuger increment de contagis per covid-19. Segons dades de Salut, en una setmana s'ha passat de 9 contagis a 38. Per fer seguiment dels nous contagis i pactar les mesures a prendre per evitar rebrots, consistori i Salut han creat una comissió que es reunirà diàriament.

En un comunicat, l'Ajuntament ha informat que mantindrà les diferents iniciatives portades a terme per a garantir la salut pública, com ara la desinfecció constant de carrers, parcs infantils i mobiliari urbà. A més, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana reforçaran la seva presència als carrers per a controlar que es compleixin les mesures de seguretat.

El Govern es mostra «alertat» per les dades de covid-19 a l'Hospitalet i anunciarà mesures aquesta tarda

«És una situació complicada; ens han alertat les dades». Amb aquestes paraules ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, com veu l'executiu la situació que la covid-19 està deixant en l'Hospitalet de Llobregat. Budó, però, ha matisat que la preocupació se centra «en tres barris i no en tota la ciutat». Per això, però, el Govern i el Procicat anunciaran aquest dimarts a la tarda mesures per a aplicar a l'Hospitalet. Budó, que no ha volgut concretar més, ha explicat que l'alcaldessa, Núria Marín, i els consellers de Salut, Alba Vergés, i d'Interior,  Miquel Buch, compareixeran per explicar explicar-ne els detalls.

Pel que fa a la situació del coronavirus a  Barcelona  amb l'increment de positius dels darrers dies, Budó ha confirmat la reunió que hi ha hagut al matí entre l'Ajuntament i el Govern, a la que també ha assistit Marín. I ha avançat que aviat es convocarà una trobada més tècnica entre la  Generalitat i Barcelona «per fer-ne la valoració i anar fent el seguiment de les dades, per si calgués prendre algun tipus de mesura».

Malgrat tota aquesta situació a Barcelona, l'Hospitalet i el Segrià, Budó ha descartat per complet demanar cap tipus d'ajuda a l'Estat. «Ahir mateix, el ministre Salvador Illa deia que les competències són de la Generalitat. Com des de la Generalitat estem treballant i prenent les mesures que creiem, no entenc la necessitat de demanar ajuda no sé on», ha sentenciat.