IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Preocupació a Espanya: Els rebrots de coronavirus s'estenen arreu del país

Els professionals sanitaris i altres experts van avisar

Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020
S'han localitzat diversos rebrots arreu del país | Catalunya Diari

Els professionals sanitaris i altres experts van avisar: el gran perill de l'excés de confiança després de la relaxació de les mesures de confinament és que es produeixin rebrots de contagis de coronavirus. I així ha estat en algunes parts d'Espanya. L'últim que s'ha donat a conèixer és el d'una família pakistanesa resident a Mallorca. Fins a 11 dels seus membres s'han contagiat i es troben hospitalitzats, tot i ser asimptomàtics, per tenir un millor aïllament.

Rebrots arreu del país

Mentrestant, durant aquests dies s'han conegut diversos casos de rebrots arreu del país. A la ciutat autònoma de Ceuta s'han registrat 12 positius en dos grups d'habitatges, després d'una festa multitudinària on un contagiat es va saltar la quarantena per veure un amic. Ara s'han hagut de confinar fins a quatre blocs amb 120 persones. 

Altres poblacions com Totana, a Múrcia, o Leganés, a Madrid, han vist com s'han disparat els casos de contagis en els últims dies. A la primera localitat, 6 treballadors del camp es van encomanar obligant a posar en quarantena fins a 45 persones. A la ciutat madrilenya, 54 dels seus últims 59 casos es van donar a la mateixa zona, Horta dels Frares, on hi ha un gran nombre de residències de gent gran.

Un dels últims grans rebrots s'ha produït en un centre residencial de Gijón. Concretament, a la residència 'El Carmen' es van donar 19 nous casos, repartits en 4 treballadors i 15 residents. Per una altra banda, una festa d'aniversari o un escorxador van ser l'origen d'alguns dels 187 nous casos de Lleida que li han impedit avançar a la fase 2.

El príncep de Bèlgica, protagonista d'un dels rebrots

El rebrot més polèmic i criticat de les darreres hores està protagonitzat pel príncep Joaquim de Bèlgica, que va assistir a una festa de Córdoba. El príncep va viatjar des del seu país, via Madrid, estant contagiat i va organitzar una festa amb 27 persones, que ja han estat aïllades. A Tenerife i Badajoz també s'han viscut festes on s'han contagiat fins a 9 familiars o aïllat fins a una trentena de persones.


Comentaris

envia el comentari