Preocupació a la Noguera per l'increment de casos de coronavirus i l'inici de la campanya de la fruita

La Generalitat ha demanat als ajuntaments que preparin centres d'aïllament municipals «per estar preparats»

Pla general d'un pare passejant amb els seus dos fills a la zona del riu de Balaguer
Balaguer, capital de la Noguera, ha registrat 62 nous casos de coronavirus en la darrera setmana. | ACN

L'increment de casos positius de coronavirus a la Noguera durant els últims set dies i l'imminent inici de la campanya de la fruita a la comarca preocupen el territori i també el Govern. Per això, des de la Generalitat s'ha demanat als ajuntaments que preparin centres d'aïllament municipals «per estar preparats», segons ha anunciat aquest dimecres el diari 'Segre'. Les últimes dades del Departament de Salut xifren en 62 els nous casos registrats en la darrera setmana a Balaguer, la capital de la comarca.

Davant aquesta petició, molts dels alcaldes de la Noguera van mostrar-se partidaris en la jornada d'ahir de disposar d'un centre comarcal «perquè molts pobles no tenen capacitat per crear un equipament d’aquestes característiques». En aquest sentit, l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que el més important és «tallar la cadena comunitària de contagis».

Davant l'increment de casos a la capital, Vidal va anunciar a través de Twitter que s'enduriran les sancions per no dur la mascareta, alhora que mobilitzaran agents cívics. Cal recordar que a la capital comarcal hi ha un brot important en una residència de gent gran, amb nou casos positius.

Mesures a Vallfogona de Balaguer

L'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer va tancar ahir les piscines municipals, el casal d'estiu i la llar d'infants de manera preventiva davant el diagnòstic de tres casos positius en una família del municipi. L'alcalde, Xavier Castellana, va explicar que la reobertura dels equipaments dependrà de l'evolució de la pandèmia. En declaracions al diari 'Segre', el batlle va explicar que «si en deu dies podem tornar a obrir, obrirem, però de moment s’ha de prioritzar la salut de les persones».

Però no només a Balaguer i Vallfogona hi ha hagut incidències. Altres municipis de la comarca de la Noguera també han registrat nous casos positius. Així, Térmens, Menàrguens o Bellcaire d'Urgell han sumat nous contagiats, amb diversos casos sospitosos que estan pendents dels resultats de les proves PCR realitzades.


Comentaris

envia el comentari