Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Roda de premsa de la presentació de l'ACE a Concactiva

La Conca de Barberà, pionera en tenir una Agència Comarcal d’Energia en tota la demarcació de Tarragona

L'ens preveu el pacte dels alcaldes i alcaldesses dels municipis en l’àmbit energètic i ambiental, per tal d’assolir els objectius per adaptar-se al canvi climàtic

Roda de premsa de la presentació de l'ACE a Concactiva
Magí Trullols, el president del Consell Comarcal, ha valorat molt positivament la iniciativa | Albert Oliva

La Conca de Barberà és la primera comarca tarragonina que té una Agència Comarcal d’Energia. Avui 3 de març a la tarda, la seu de Concactiva de Montblanc ha acollit la presentació de l’ens. L’acte ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols i la consellera comarcal de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, Carme Ferrer.

L’Agència preveu el  pacte dels alcaldes i alcaldesses dels municipis en l’àmbit energètic i ambiental, per tal d’assolir els objectius per adaptar-se al canvi climàtic i mitigar, en la mesura que sigui possible, els seus efectes. Alhora, la iniciativa forma part de les línies estratègiques que té la Diputació de Tarragona pel que fa a la sostenibilitat territorial i, en aquest sentit, els municipis que formaran part de l’ens faran un pas endavant en la racionalització energètica: «La Conca de Barberà és una de les comarques tarragonines més actives i sensibilitzades ambientalment, i des de la Diputació valorem molt positivament que una vegada més sigui pionera en qüestions de transició energètica», ha afirmat Noemí Llauradó.

Osona i el Ripollès, les comarques model

Carme Ferrer, la consellera comarcal de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura ha destacat que l’Agència pot esdevenir una molt bona oportunitat per la Conca de Barberà, ja que el nou model repercutirà a nivell econòmic i social. En aquest sentit, la iniciativa que ja es troba implementada en d’altres comarques catalanes, com poden ser les d’Osona i el Ripollès, estan donant molt bons resultats i a la Conca «també volem aplicar aquest model perquè l’estalvi que s’aconsegueixi reverteixi en els nostres pressupostos municipals i, en definitiva, en la ciutadania», ha conclòs Ferrer.

L’acte de la presentació de l’ACE també ha comptat amb la ponència de Francesc Mauri, titulada «Canvi climàtic i transició energètica» i amb una taula d’experiències integrada per Gil Salvans, tècnic de l'Agència Local de l'Energia d'Osona; Albert Puigvert, representant d'ARCA (Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya); Jordi París, director de l'OAD Conca de Barberà ( Concactiva) i Sergi Saladié, geògraf de la URV.