Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un acte a l'església de Natzaret, seu de la Congregació de La Sang tarragonina

La congregació de La Sang celebra 475 anys d'història amb un llibre que repassa la història de l'entitat

El llibre és obra del professor Jordi Bertran i fa un repàs a l’origen assistencial i solidari de l’entitat

La confraria i congregació  de  La Sang de Tarragona  celebra els 475 anys de vida. Fundada l'any 1545 pel gremi d'espardenyers i espartets, es tracta d'una de les entitats de major tradició històrica a Catalunya i a Europa. Per celebrar la data rodona, la congregació ha decidit publicar el  llibre 'El mestratge de La Sang de Tarragona. Història d’una confraria. 1545-2020', on es fa un repàs a la trajectòria de l'associació i s'analitzen les claus d'èxit  per a la seva supervivència.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

La presentació serà el pròxim  1 de desembre  a les set de la tarda a l’església de Natzaret,  a la  plaça del Rei, seu de l’entitat. L'acte requerirà les mesures sanitàries més estrictes, tal com dicta el PROCICAT, per la qual cosa serà imprescindible l'ús de mascareta i gel hidroalcohòlic, així com mantenir la distància de seguretat. El  llibre  és obra del professor de la Universitat Rovira i Virgili, gestor cultural i congregant, Jordi Bertran. En 220 pàgines, es fa un recull d'una vuitantena de fotografies, provinents de 22 arxius i col·leccions privades diferents.

La cerimònia de presentació serà oficiada pel catedràtic d’història del dret i de les institucions a la Universitat Rovira i Virgili, el doctor Antoni Jordà, així com membres de la congregació de  La Sang, en un acte híbrid entre artístic i musical, segons detallen des de la mateixa institució.

Una institució referent per a la ciutat

La Sang ha mantingut, durant tots aquests anys, l'essència d'esforç comunitari i suport als associats i als més desfavorits, sent capaç d'adaptar-se  a les circumstàncies de la història, tot i que no han faltat episodis complicats, marcats per les  prohibicions, els conflictes i la clandestinitat.

Un dels atributs que també han solemnitzat a  La Sang  és la seva vinculació  amb la ciutat tarragonina, convertint-se en referència per a la ciutadania, ubicats a l'església de Santa Maria de Natzaret ubicada a la plaça del Rei, existent des del segle XII.

L'obra que es publicarà el pròxim  1 de desembre repassa la trajectòria de La Sang des de 1545, de la Setmana Santa i, en essència, d'un aspecte de la  història de la ciutat de Tarragona. També es recullen alguns fets poc coneguts i inèdits com les primeres penitències davant la Mare de Déu del mainell de la porta de la catedral.

En definitiva, un recull de vida de tota una  institució a la ciutat de Tarragona, que intenta plasmar, en un llibre, com la caritat  i el suport a les persones són capaces de perdurar  pels segles dels segles.