Imatge de la presentació del PAM de Cambrils celebrada al Saló de Plens de l'Ajuntament el divendres 7 de febrer del 2020.

La ciutadania de Cambrils podrà consultar l'estat d'execució de cada acció inclosa dins del PAM

Desencallar el Teatre Auditori, l'avinguda de l'Esport i el desmantellament de les vies, les grans prioritats pel mandat 2019-2023

L'Ajuntament de Cambrils ja té el seu Pla d'Acció Municipal (PAM) 2019-2023. Vuit mesos després d'iniciar el mandat, el Saló de Plens ha acollit aquest divendres, 7 de febrer, la presentació pública del pla que han redactat les tres formacions de l'equip de govern i que servirà de full de ruta per aquests quatre anys.

Habilitaran una nova plataforma al web municipal per fer el seguiment de totes les accions del PAM

Una de les grans novetats del PAM 2019-2023 és que per primera vegada posa en mans de la ciutadania la capacitat de fer seguiment del seu compliment. D'aquesta forma, el consistori habilitarà una nova plataforma al web municipal de Transparència per rendir comptes de cadascuna de les 587 accions incloses dins del PAM.

Aquest espai, però, no s'obrirà fins que no s'aprovi el pressupost municipal pel 2020. Un tràmit que enguany s'ha retardat especialment, però que hauria de produir-se en un parell de setmanes. Un cop s'acabi d'enllestir aquest espai online, els veïns i veïnes podran consultar cada acció en detall, la seva consignació pressupostària i el calendari d'execució.

Camí Mendoza: «Volem atacar les inversions més importants pel municipi que no han estat possible per la crisi econòmica»

L'alcaldessa, Camí Mendoza, acompanyada dels portaveus dels altres dos grups del govern, Lluís Abella (JuntsxCambrils) i Oliver Klein (NMC), ha presentat el document que detalla totes les polítiques que duran a terme els tres anys i mig que resten de mandat. Com ja es va avançar el passat mes de setembre, el PAM es divideix en quatre grans eixos: el benestar de les persones, l'economia, la ciutat amable i el Cambrils proper amb les persones.

Mendoza ha insistit en el caràcter transparent  i participatiu d'aquest PAM. «Les accions que hem incorporat responen a les necessitats i allò que demanava la ciutadania», ha assegurat. «Veníem d'una situació econòmica complicada i de poques inversions en el mandat anterior, però en aquest volem atacar les inversions  més importants pel municipi que no han estat possible per la crisi econòmica», ha indicat.

Desencallar el Teatre Auditori, l'avinguda de l'Esport i el desmantellament de les vies, les prioritats

En aquest sentit, l'equip de govern manté com a prioritaris alguns dels grans projectes dels quals es parla des de fa anys, com són desencallar les obres del Teatre Auditori, desenvolupar el projecte de l'avinguda de l'Esport o el desmantellament de les vies i la transformació d'aquest traçat.

Pel que fa al contingut del Pla (que es pot descarregar en aquest enllaç), destaquen altres mesures com la legalització definitiva de l'activitat al polígon Belianes, la reforma del Mercat Municipal de la Vila, l'ampliació de l'Escola Municipal de Música, l'adquisició de l'antic Celler de la Cooperativa Agrícola, la remodelació del tram inicial de l'avinguda de la Diputació,  entre el Club Nàutic i el Pi Rodó, o la reordenació de la rambla Jaume I i el carrer Pau Casals.

Aquesta darrera acció és precisament una de les que es començaran a treballar aquest mateix 2020. Segons ha avançat el regidor Oliver Klein, el pressupost d'enguany ja reservarà una partida per a redactar un projecte que transformi i revitalitzi aquesta zona del barri del Port, amb un rentat de cara i la conversió en zona de vianants. Altres polítiques que ha destacat Klein en l'apartat econòmic són, per exemple, la cerca d'un segon dia de mercat ambulant o la certificació de Cambrils com a Vila Marinera.

Menys temps de zona blava, més carrils bici i més diners pel manteniment de platges

Per la seva banda, el regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha anunciat que s'ampliaran i milloraran els carrils bici al llarg de la ciutat, que es treballarà per reduir el calendari de funcionament de la zona blava (perquè es deixi de pagar el 30 de setembre en lloc del 15 d'octubre), que s'impulsarà una nova xarxa wi-fi i que es destinaran més diners al manteniment de les platges.