ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Toni Cruanyes sorprèn i publica una polèmica foto de Franco

La figura forma part del Museu de la Censura, un projecte de l'empresari Tatxo Benet

La fotografia de Francisco Franco que ha compartit el presentador Toni Cruanyes amb els seus seguidors | Instagram (@eugeniomerinoestudio)

No és el primer cop, tampoc en serà l'últim, que la figura del dictador Francisco Franco ha estat objecte de crítiques i burles. És molta la gent que ha somiat a desfer-se de Franco de la pitjor manera possible. A més de les restes del dictador al Valle de los Caídos, encara queden alguns símbols de l'època franquista repartits per diferents punts de la geografia espanyola.

Malgrat que el dictador encara conserva seguidors que estan encantats amb les restes que es conserven d'ell, són molts els que hi estan en contra. És per això que se segueixen fent estàtues de Franco però, en aquest cas, són utilitzades per caricaturitzar-lo, quelcom que no fa gaire gràcia als fidels seguidors del dictador. El 2012 Eugenio Merino va exposar a l'ARCO Madrid l'escultura 'always Franco' on apareixia un Franco congelat. Els franquistes es van escandalitzar de tal manera que la Fundació Francisco Franco la va denunciar. La Fundació va guanyar el cas però també  van aconseguir que es convertís en una de les obres més famoses de la fira.

El presentador català sorprèn els seguidors 

Els seguidors d'en Toni Cruanyes s'han emportat un bon ensurt quan navegant per Instagram s'han topat amb una foto del cap decapitat de Franco dins d'una caixa de cartó. El presentador del Telenotícies de TV3 ha compartit amb els seus seguidors al 'Franco decapitat' per presentar el 'Museu de la Censura', un projecte de l'empresari Tatxo Benet, el qual està creant una col·lecció d’art que recull tot un seguit d’obres censurades en diferents països del món, i que presentava al Telenotícies la seva companya de feina Carolina Rosich. Com era d'esperar els mems sobre el dictador no han tardat a arribar, i l'artista Eugenio Merino n'ha compartit uns quants al seu perfil d'Instagram.


Comentaris

envia el comentari